Foto: Miks Jeluškins, Latvijas Radio

Pazīstamais žurnālists Iļja Kozins otrdien, 7. martā, sociālajā tīklā "Facebook" vēstīja, ka šī ir pēdējā viņa darba diena Latvijas Televīzijā (LTV) un arī žurnālistikā kopumā. Kozina tālākie plāni saistās ar uzņēmējdarbības jomu, viņš pastāstīja portālam "Delfi".

"Šis ir bijis interesants, izaicinājumiem pilns posms manā dzīvē. Taču nu ir jāiet tālāk. Nobeigumā noskatieties pēdējo raidījumu, pie kura esmu strādājis. Šoreiz par rindām veselības aprūpē," raksta Kozins, pievienojot saiti uz LTV analītiskā raidījuma "Aizliegtais paņēmiens" sēriju.

Saziņā ar "Delfi" Kozins skaidro, ka viņam ir savi apsvērumi, kādēļ viņš pieņēmis lēmumu mest mieru žurnālistikai, taču par tiem plašāk viņš nav gatavs stāstīt, vien piebilst, ka lēmums nebūt nav nācis viegli.

Uz jautājumu, vai aiziešanas iemesls varētu būt saistīts ar sociālajos tīklos pret viņu vērstajiem rakstiskajiem aizskārumiem, sevišķi vietnē "Twitter", Kozins atbild, ka tādas saistības nav.

Kozins arī negrasās braukt prom no Latvijas, bet gan paliks šeit un attīstīs sevi komunikācijas jomā un biznesā: "Uzņēmējdarbība būs saistīta ar latviešu valodas kursiem pieaugušajiem," tālākos plānus ieskicē viņš. Vaicāts, vai jelkad varētu atgriezties mediju vidē, Kozins saka, ka pagaidām tādu iespēju nepieļauj.

Kozins iepriekš bija strādājis Latvijas Radio 4 Ziņu dienestā, vēlāk portālā "TVnet". 2021. gada pavasarī viņš kļuva par Latvijas Žurnālistu asociācijas valdes priekšsēdētāju, amatā nomainot Artu Ģigu. Pēdējo pusotru gadu Kozins veidoja ziņu sižetus LTV.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!