Foto: Publicitātes foto

Pašmāju skaistumkonkursu patronese un aģentūras Mis Latvija vadītāja Inta Fogele (attēlā), neraugoties uz aizņemot ikdienu, labprāt atlicina laiku, lai baudītu kino, kā arī iesaka dažas savas iecienītākās filmas.

"Patiesas simpātijas jūtu pret multfilmu seriālu Simpsoni. Man ļoti patīk šajās filmiņās ietvertais humors, jo, manuprāt, mūsdienu sabiedrībā vairs nemākam pasmieties ne tikai paši par sevi, kas vispār jau ir ar manāmām grūtībām sasniedzams līmenis, bet arī par ko neparastu un interesantu kopumā," sarunā ar DELFI Izklaide stāsta Fogele.

"Mums ir kauns just un demonstrēt pozitīvu attieksmi, un tā ir ļoti liela apkārtējās sabiedrības problēma.

Tāpat es ar šausmām domāju par to, kādi būs tie bērni, kas tiek audzināti nevis ar Simpsoniem vai Disneja filmiņām, kas bija mīļas, emocionālas un sirsnīgas, bet visiem tiem kibernizētajiem briesmoņiem.

Tā rezultātā mūsu domāšana pamazām kļūst tik ļoti pakārtota datoriem un internetam, ka cilvēciskais moments sāk pazust.

Divdesmit piecus gadus strādājot ar viena vecuma jauniešiem, esmu ļoti spilgti novērojusi, kā mainās šo jauno cilvēku domāšana un vērtības," prāto skaistumkonkursu patronese, kurai gan tuvs ir arī Simpsoniem krasi pretēja žanra kino.

"Gan agrāk, gan arī tagad man vēderā vienmēr sāk dancot tauriņi nevis no franču filmu mūzikas, kas man, protams, arī patīk, bet no austrumu cīņu filmām.

Ja es tikšu pamodināta četros no rīta, dzirdot, ka ir atvesta jaunākā filma ar Brūsu Lī, ko neesmu redzējusi, pieļauju varbūtību, ka no manis netiks dzirdēts neviens slikts vārds un mans miegs būtu kā ar roku atņemts.

Es drošvien aizvērtām acīm ar vienu kāju jau taustīšu, kur ir mana čībiņa, savukārt roka stiepsies pēc džinsiem," smej Fogele.

"Man ļoti patīk arī mūsdienīgi Krievijas seriāli, piemēram, Kamenska. Lai gan esmu ģenētiski simtprocentīgi tīra latviete, man ir tuva krievu mentalitāte, un patīk tas, kā šie seriāli to ataino, saglabājot arī autentisku slengu, nevis nogludinot to maigāku, kā to bieži vien dara latviešu seriālos," spriež aģentūras Mis Latvija vadītāja.

Tāpat, kā atklāj Fogele, uz viņu ļoti spēcīgu iespaidu atstājusi arī režisora Džonatana Deitona filma Mis Saulstariņš.

"Nespēju formulēt, vai šī filma man patīk vai nē, tomēr tā ir ļoti aizraujoša, un ļoti atzinīgi vērtēju to, kā atainots bērnu skaistumkonkursu iespaids uz viņu psihi. Filmu noskatījos divas reizes. Pirmo reizi vienkārši intereses pēc, savukārt otro reizi to jau skatījos, vērtējot no profesionālā viedokļa," nosaka skaistumkonkursu organizatore.

"Labprāt skatos arī krievu kino klasiku, piemēram, filmas Divpadsmit krēsli un Briljanta roka. Sevi raksturojot, bieži vien izmantoju arī citātus no šīm filmām. Piemēram, "nokritu, pamodos, ģipsis" tik tiešām ir par mani, jo šis atribūts pēdējo gadu laikā ir mans tuvs sabiedrotais," ironizē Fogele.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!