Foto: F64

Pretēji dažādos seriālos un humora raidījumā Anekdošu šovs redzētajam aktieris Jānis Reinis (attēlā) dzīvē ir slikts anekdošu stāstītājs, un skatītāju piešķirtais jokdara tēls aktieri nereti pat nogurdina.

"Klasiskais jautājums, ko man regulāri uzdod, ir - lai izstāstu savu topa anekdoti. Bet tādas nav! Anekdotes vispār neatceros, un dzīvē esmu slikts to stāstītājs. Dzirdu kādu joku, izsmejos un tad to aizmirstu, gluži kā vairums cilvēku," sarunā ar DELFI Izklaide atklāj aktieris.

Kā stāsta Reinis, ikdienā bieži vien gadās pat situācijas, kad jokus lūdz stāstīt ne tikai tuvinieki, bet uz ielas nākot klāt arī nepazīstami cilvēki un lūdzot aizgaiņāt slikto noskaņojumu.

"Cilvēki jokus grib dzirdēt ik dienas. Bieži vien gadās, ka, satiekot kādu cilvēku uz ielas, kuram ir slikts garastāvoklis, viņš vēlas no manis dzirdēt televīzijā redzēto. Tādos brīžos saku, ka neturu galvā to, kas man nav vajadzīgs, un arī anekdotes visbiežāk uzreiz aizmirstu jau pēc to izstāstīšanas. Visa šī jokošanās ir mans darbs," skaidro aktieris.

Reinis atzīst, ka sadzīvošana ar jokdara tēlu nereti ir nogurdinoša, tomēr visbiežāk aktieris muļķīgas un neērtas situācijas cenšas uztvert kā amizantus atgadījumus, kas iekrāso ikdienas dzīvi.

Tāpat dažādas kļūmes gadās, arī filmējot Anekdošu šova epizodes, un, lai gan izteikta jokdara kolorītajā aktieru tandēmā neesot, izsmiešanās garantēta vienmēr. ”Mūsu kompānija ir ļoti draudzīga. Visi kolēģi ir apveltīti ar humora izjūtu, tomēr kolektīva vadošā jokdara nav. Ir dienas, kad kāds ir atraktīvāks par citiem, bet tas ir mainīgi.

Biežas ir situācijas, kad kāda anekdote tiek rakstīta, bet to nevar paveikt laicīgi, jo notiek visādas pārteikšanās vai arī kādam no varoņiem uznākusi smieklu lēkme. Šādas situācijas reizēm ieilgst, jo, kad visi ir ieskrējušies ar smiešanos, nomierināties ir grūti un filmēšana uzsēžas uz kļūmīgā mirkļa atkal un atkal.

Arī mani pašu uzmundrina tieši smaids. Un, jo vairāk smaida apkārtējie cilvēki, jo labāka sajūta pašam. Grūtākās parasti ir darba dienas beigas, kad ir fizisks pārgurums, bet jāturpina filmēšana, un tieši tad apkārtējo pozitīvās emocijas ļauj atgūt enerģiju. Joki un zobgalības, kas virmo kolēģu vidū, ir labākais uzmundrinājums," stāsta Reinis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!