Foto: Reuters/Scanpix

Slavenais kinorežisors un producents Tonijs Skots (attēlā), kurš uzņēmis virkni pazīstamu Holivudas filmas, 19. augustā beidzis dzīvi pašnāvībā, Losandželosas piepilsētā metoties lejā no tilta, atsaucoties uz policijas informāciju, ziņo aģentūra Reuters.

Kā liecina aģentūras informācija, svētdien ap pusdienlaiku pēc vietējā laika 68 gadus vecais Skots nolēcis no Vincent Thomas Bridge tilta, bet viņa līķis upē atrasts aptuveni četras stundas pēc lēciena.

Šobrīd notiek incidenta apstākļu izmeklēšana, bet, kā policijai pastāstījuši aculiecinieki, pirms lēciena Skots ne mirkli nav šaubījies, turklāt uz tilta atstātajā automašīnā (saskaņā ar citiem datiem - viņa birojā) atrasta pirmsnāves zīmīte, kuras saturs gan netiek izpausts.

Entonijs Deivids "Tonijs" Skots dzimis 1944. gada 22. jūnijā Lielbritānijā, un viņa vecākais brālis Ridlijs Skots ir ne mazāk slavens kinorežisors, kura kontā ir tādas filmas kā Alien, Blade Runner, Legend, Thelma & Louise, Gladiator, Hannibal un daudzas citas.

Karjeras sākumā Tonijs Skots nodarbojās ar reklāmas filmiņu montēšanu Lielbritānijas televīzijā, bet uz Holivudu tika uzaicināts astoņdesmito gadu sākumā. Viņa pirmā filma Hunger (1983) ar Deividu Boviju un Katrīnu Denēvu izrādījās komerciāli neveiksmīga, tāpēc Skota karjera bija uz jautājuma zīmes, taču nākamā filma viņa nākotni atrisināja vienā mirklī.

Tā bija ārkārtīgi populārā filma Top Gun (1986) ar Tomu Krūzu galvenajā lomā, kas ar 15 miljonu budžetu nopelnīja 353 miljonus, izšķirot Skota turpmāko karjeru.

Turpmākajos gados Skots uzņēma tādas populāras filmas kā Beverly Hills Cop II (1987), Days of Thunder (1990), The Last Boy Scout (1991), True Romance (1993), Crimson Tide (1995), Enemy of the State (1998) un citas, un darbojās arī kā citu filmu producents.

Skotam bijušas vairākas romantiskas attiecības ar aktrisēm, tostarp ar Brigitu Nilsenu, kamēr viņa vēl bija Silvestra Stallones sieva, viņš ir bijis trīs reizes precējies, un pēdējā no laulībām ar Donnu Skotu dzimuši divi bērni.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!