Foto: Publicitātes foto

Svētdien, 17. martā, TV3 sadziedāšanās šova Koru kari trešās sezonas dalībnieki izpildīja dziesmas dažādās svešvalodās, bet tā dēvētajā pasaules hitu nedēļā no tālākas cīņas izstājās dziedātājas Aijas Andrejevas vadītais Lielvārdes Sarkanais teiksmu koris.

Kā pirmais uz skatuves svētdien kāpa Rēzeknes Zaļo pakalnu koris Normunda Zuša vadībā, kas izpildīta dziesmu Volare un saņēma par to no žūrijas 24 punktus. Tiesa, neviens tā arī īsti nesaprata, vai koris dziedāja itāliski vai spāniski.

Dobelnieki Ievas Sutugovas vadībā bija izvēlējušies Dziesmu par lāčiem krievu valodā, un viņu priekšnesums tika novērtēts ar 25 punktiem.

Cēsu Karmīnkrāsas koris Marta Kristiana Kalniņa vadībā izpildīja dziesmu spāņu valodā Asereje, un par šo piekšsnesumu saņēma 27 punktus, bet Aija Andrejeva ar Sarkano teiksmu kori bija izvēlējušies itāļu dziesmu La Bambola, ko žūrija novērtēja ar 25 punktiem.

Liepājas Sudraba viļņu koris ar tā vadītāju Gunti Veitu izpildīja vācu grupas Rammstein dziesmu America, bet par atraktīvo priekšnesumu no žūrijas saņēma vien 24 punktus, turpretī augstāko vērtējumu no žūrijas šajā vakarā saņēma Normunda Jakušonoka vadītais Rīgas Zelta saules koris - viņu izpildītā kompozīcija Azzuro tika novērtēta ar 28 punktiem.

Žūrijas pastāvīgajiem locekļiem - diriģentam Edgaram Vītolam un dziedātājai Ievai Kerēvicai - bija pievienojusies arī pašmāju estrādes mūzikas leģenda Olga Rajecka, kura skatītājus vakara izskaņā priecēja ar nelielu priekšnesumu.

Apkopojot žūrijas un skatītāju balsojumu, šoreiz šovu nācās pamest Aijas Andrejevas vadītajam Lielvārdes korim, bet jau 31. martā tas kopā ar pārējiem no šova izbalsotajiem kolektīviem varēs cīnīties par atgriešanos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!