Foto: F64

Turpinot rubriku, kurā populāri latvieši iesaka savas mīļākās filmas, estrādes mākslinieks Viktors Lapčenoks (attēlā) atklāj, ka iecienījis pašmāju kino klasiku - viņam īpaši patīk latviešu komēdijas.

"Kāda kādreiz bija aktierspēle! Mūsu aktieri taču bija fantastiski savās lomās. Kā jau daudziem latviešiem, arī man vienas no iemīļotākajām filmām ir Vella kalpi un Vella kalpi Vella dzirnavās.

Tās ir vienas no pirmajām muzikālajām latviešu filmām. Sižets, protams, arī saistošs - vēsturiskais piesitiens, kurš rada sajūtu, ka patiešām tā arī noticis, kā filmā parādīts," sarunā ar DELFI Izklaidi stāsta dziedātājs.

Iemīļotāko latviešu komēdiju sarakstā Lapčenokam, protams, ir arī tautā iemīļotā Līgo vakara klasika - Limuzīns Jāņu nakts krāsā.

"Atkal gribētos šajā filmā izcelt tieši aktierspēli. Un kurš gan nezina klasiskos filmas jokus un izteicienus! Kādreiz aktieri ļoti daudz improvizēja - lomā ielika daļiņu no sevis. Režisoriem pret to nebija iebildumu. Mūslaiku kino liekas nedaudz samākslots.

Tā kā man ir ļoti daudz draugu no aktieru saimes, zinu, ka spēlēt teātri ir viens, bet tēlot filmā ir pavisam kaut kas cits. Tās ir divas atšķirīgas lietas," pārdomās dalās Lapčenoks.

Starp dziedātāja mīļākajiem aktieriem ir Leons Krivāns, Eduards Pāvuls, kā arī Vija Artmane. "Filmā Dāvana vientuļai sievietei Vija bija nepārspējama. Arī šī ir vien no komēdijām, kura man ļoti gājusi pie sirds - patīkamā tēlojuma un labā humora dēļ.

Esmu secinājis, ka kādreiz, manuprāt, latviešu kinofilmas bija daudz skatāmākas. No mūslaiku filmām atmiņā palikusi Baiga vasara un Rīgas sargi. Jo retāk filmas iznāk, jo mākslinieciski švakākas tās kļūst. Arī dziedātājam ir tāpat - jo retāk balss tiek izmantota, jo sliktāks kļūst sniegums.

Žēl, ka tā notiek. Man šķiet, ka kino jomā mums bija ļoti labas tradīcijas. Turklāt, Latvijā bija viena no tā laika labākajām kinostudijām," noslēgumā saka dziedātājs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!