Foto: Publicitātes foto

No piektdienas, 11. oktobra, Latvijas kinoteātros sāk demonstrēt vairākas jaunas ārvalstu filmas, un viena no tām ir trilleris Bēgšanas plāns (Escape Plan) ar Arnoldu Švarcenēgeru un Silvestru Stalloni (abi kopā attēlā) galvenajās lomās.

Filmas sižets ir sekojošs: cietumu drošības vadošais eksperts Rejs Breslins tiek nepatiesi apsūdzēts slepkavībā un ieslodzīts viņa paša projektētā cietumā, kas tiek dēvēts par "Kapu", jo ir viens no visdrošākajiem un noslēgtākajiem pasaules cietumiem.

Viņa vienīgā iespēja izkļūt ir iegūt cietuma autoritātes - ieslodzītā Emīla Rotmejera - atbalstu, lai izstrādātu bēgšanas plānu.

Filmas Bēgšanas plāns oficiālais reklāmas treileris

Galvenajās lomā pirmo reizi kopā filmējušies leģendārie action filmu aktieri Švarcenēgers un Stallone (ja neskaita divas iznākušās un vienu gaidāmo The Expendables sāgu, kurā "Dzelzs Ārnijam" ir salīdzinoši nelielas lomas).

Savukārt pārējās lomās skatāmi tādi pazīstami aktieri kā Džims Kavizels, bijušais futbolists Vinnijs Džonss, reperis Kērtiss "50 Cent" Džeksons, Sems Neils, Vinsents D'Onofrio, Eimija Raiena un citi.

Uzņēmis filmu ir zviedrs Mikaels Hafstrēms, kura līdz šim pazīstamākie darbi ir mistiski trilleri, piemēram, 1408 (2007) un The Rite (2011).

Filma uzņemta par 70 miljoniem ASV dolāru, bet par ienākumiem vēl pāragri spriest, jo Latvijā un Ziemeļamerikā tās pirmizrāde plānota vienlaicīgi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!