Topošā kinoprojekta "Ļeņina smadzenes" producenti un scenārija autori uzskata, ka boļševiku revolūcijas vadoņa loma vispiemērotākā būtu tieši mūsdienu seksa simbolam 33 gadus vecajam aktierim Leonardo Di Kaprio.

Pēc scenārista Aleksandra Borodjanska vārdiem, Leonardo Di Kaprio un Vladimira Uļjanova portretiskā līdzība ir "vienkārši pārsteidzoša", īpaši bērnības un jaunības bildēs.

Scenārists pavēstījis, ka "Ļeņina smadzenes" ieplānota kā groteska komēdija, kurā XX gadsimta beigās zinātnieki rada Ļeņina klonu, kurš apstākļu sakritības dēļ nonāk ASV un 2024. gadā tur sarīko sociālistisko revolūciju.

Pēc provizoriskiem aprēķiniem, filmas finansējumam būs nepieciešami vismaz 20 miljoni dolāru, kas Krievijas filmai ir visai ievērojams budžets.

Plānots, ka 2010. gadā uz ekrāniem iznāks vēl viena politiskā filma ar Di Kaprio - Martina Skorsēzes biogrāfiskā drāma par Teodoru Rūzveltu, kurā galvenā loma paredzēta talantīgajam jaunietim.

Di Kaprio jau ne reizi filmējies biogrāfiskās filmās - viņa lomu kontā ir gan dzejnieks Artūrs Rembo, gan Francijas karalis Luijs XIV, gan aviators Hovards Hjūzs, gan dēkainis Frenks Ebigneils, kuru nācās ķert Tomam Henksam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!