Foto: Reuters/Scanpix

Ceturtdien, 7. jūlijā, Londonas Trafalgāra laukumā pulcējās tūkstošiem jaunā burvja Harija Potera un viņa draugu fani, lai atvadītos no saviem iemīļotajiem varoņiem – tur notika "poteriādes" pēdējās daļas Harijs Poters un Nāves dāvesti pirmizrāde.

Daļa no Potera grāmatu un filmu pielūdzējiem Trafalgāra laukumā ieradās jau pāris dienas pirms lielā notikuma - viņi dzīvoja teltīs un gaidīja, kad laukumā tiks izritināts sarkanais paklājs un ieradīsies "poteriādes" aktieri un veidotāji. 

Lai gan par filmas galveno zvaigzni ierasts uzskatīt galvenās lomas atveidotāju Danielu Redklifu, vislielākās ovācijas ceturtdien notikušajā pirmizrādē izpelnījās teicamnieces Hermiones lomas atveidotāja Emma Vatsone, kura pirmizrādes apmeklētājus pārsteidza ar krāšņu princešu kleitu.

Uzrunājot sanākušo publiku un pateicoties par gadiem ilgo atbalstu, filmas veidotāji un galveno puišu lomu atveidotāji - Redklifs un Rūperts Grints - ar pūlēm valdīja asaras, bet ar īpašu emocionalitāti pielūdzēju simpātijas ieguva Vatsone, kura, atvadoties no Harija Potera faniem, sāka gauži raudāt un mierinājumu meklēja pie sava stiprā dzimuma kolēģiem.

Pēc oficiālajām uzrunām "poteriādes" zvaigznes devās pie saviem faniem, lai sniegtu autogrāfus un fotografētos kopā ar viņiem - dažiem uzticīgākajiem filmu varoņu pielūdzējiem tas radīja tādu satraukumu, ka viņi ne tikai raudāja, bet dažām meitenēm pat kļuva slikti un viņas tika nodotas mediķu aprūpei.

Potera sāgas noslēdzošās daļas pirmizrādi apmeklēja arī Harija Potera radītāja, rakstniece Džoanna Roulinga, kā arī filmas aktieri, starp kuriem kārtējo reizi ar īpaši neparastu izskatu izcēlās Helēna Bonema Kārtere.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!