Foto: Privātais arhīvs

Pirms nedēļas ar trim bildinājumiem noslēdzās viens no rudens sezonas populārākajiem televīzijas raidījumiem Saimnieks meklē sievu , bet nu izjūtās par piedzīvoto, kā arī savu dzīvi pēc šova dalās arī viena no tā spilgtākajām un savdabīgākajām dalībniecēm – Magone Burka (attēlā kopā ar dēliņu).

Jutusies lieka jau saimniecībā

Sarunā ar DELFI Izklaide Magone atklāj, ka, lai gan par dalību šovā saņēmusi spēcīgu kritiku pat no ģimenes locekļiem, sieviete savu rīcību nenožēlo, kā arī neskumst, ka iecerētās attiecības ar saimnieku Kasparu tā arī neizveidojās.

"Par dalību šovā saņēmu pārmetumus no sava dēla radiem, bet Dievs ar viņiem - es eju tā, kā mani ved mans ceļš, un tas ir augstāks par pasaulīgiem pārmetumiem vai naidu.

Man tā bija laba iespēja izrauties no ikdienas dzīves un ielūkoties filmēšanas darbā, kā arī palūkoties uz sevi no cita skatu punkta un saskatīt savas dzīves kļūdas un nepilnības, kas jālabo.

Esmu pateicīga Kasparam, ka viņš man sniedza iespēju piedalīties šovā, un par to, ka viņš izvēlējās Gunitu, nepārdzīvoju.

Jau viņa saimniecībā jutos lieka, jo nesameklēju pareizo garīgo valodu, kas mūs vienotu. Savukārt Gunita viņam ir atradums, viņa ir Kaspara mūža īstā sieviete.

Man vismaz bija iespēja publiski parādīt sevi un savu dvēselisko spēku cerībā, ka kāds mīļš, godīgs, seksīgs un cienīgs vīrietis nebaidīsies mani uzrunāt un atrast ceļu pie manas dvēseles durvīm," stāsta Magone, kura pēc dalības šovā jūtoties arī krietni vien pašapzinīgāka, svarīgāka un vajadzīgāka līdzcilvēkiem.

Neprec vecuma un bērna dēļ

Tāpat sieviete uzskata, ka viens no iemesliem, kādēļ šovā neizveidojās daži pāri, ir laika trūkums, jo dalībnieces saimniecībās pavadījušas vien trīs dienas, kas esot krietni par maz, lai cilvēki atrastu ceļu viens pie otra, un jūtu uzplaukšanai traucējušas arī kameras.

"Filmēšanas laukumā jutu savu pieredzes trūkumu, kā arī nedrošības sajūtu par to, kā izskatīšos otrpus televīzijas ekrāna.

Uztraucos, vai skatītāji spēs saskatīt manu garīgo pusi un to, ka ar savu piedalīšanos šovā vēlos pateikt, ka meklēju sev līdzīgu vīrieti, kas nebaidītos kļūt arī par tēvu manam dēlam.

Citu meiteņu konkurence gan mani nebiedēja. Jau sākumā zināju, ka tikšu uz saimniecību un piedalīšos arī šova finālā sava dabiskuma un garīguma dēļ, taču jutu arī to, ka ar Kasparu neapprecēšos, jo esmu vecāka un man ir bērns. Sirds jau šādas lietas nojauš. To nevar ne apvārdot, ne piebarot," prāto sieviete.

No panaivas lauķītes par Holivudas madāmu nekļūsi

Šobrīd Magone joprojām ir viena, jo, lai gan pēc atpazīstamības iegūšanas saņēmusi daudz piedāvājumu iepazīties, lielākoties tie nav vainagojušies ar rezultātiem: "Saņemu ļoti daudz vēstuļu ar padomiem tieši no sievietēm, kas, līdzīgi man, cietušas vīriešu dēļ.

Protams, raksta arī vīrieši, taču lielākoties viņi visi ir ļoti jauni un nenopietni un grib iepazīties tikai slavas dēļ, nevis veidot ģimeni un uzņemties atbildību. Ir bijušas arī pāris tikšanās, taču sirds joprojām skumst - atkal neesmu atradusi to, ko meklēju."

Arī ikdienas dzīve Magonei joprojām ir agrākā, jo dalība šovā nav atbrīvojusi no pienākumiem mazgāt, tīrīt un gatavot ēst, kā arī apkopt un barot lopiņus.

"No pelēkas un panaivas lauķītes jau par Holivudas madāmu netiksi, un vai tas maz vajadzīgs?" rūgti nosmej sieviete.

Dzīvo caurvējā un salā pussabrukušā būdiņā

"Bieži esmu domājusi, kā lai padara dzīvi labāku tieši sadzīves apstākļu nozīmē. Dzīvojam mazā un vecā būdiņā, kas patiesībā ir kara laikā pārbūvēta klēts un brūk kopā, pie tam ņemta uz kredīta.

Vējā plīvo mati, aukstākās ziemās sniegs pie virtuves durvīm pat neatkūst, un grīdas temperatūra turas ap nulli. Vai tā ir cilvēka cienīga dzīve par smago lauku darbu?

Vairākas reizes esmu gribējusi lūgt tautas palīdzību, lai tā saziedo mazai mājiņai, kur dzīvot. Bet tam ir grūti saņemties un kauna dēļ neesmu uzdrīkstējusies šādam solim," stāsta Magone, piebilstot, ka, ja viņas lūgumu kāds sadzirdēs, tad varot arī aizbraukt viesos un pārliecināties par skarbajiem dzīves apstākļiem.

Pēta aizkapa dzīvi un raksta dzimtas grēksūdzi

Tieši to dēļ apstājies arī sievietes darbs pie savas grāmatas izdošanas, kā arī pētnieciskajiem darbiem ezotērikā.

"Tieši tāpēc, ka nav sava stūrīša un vietas, kur likt papīrus, datoru un printeri, lai varētu strādāt, ir apstājies mans darbs pie grāmatas, kurai atbildīgākais darbs vēl tikai priekšā. Ir jāsaliek un jānodrukā manuksripts, kam vajadzīga sava vieta un pilnīgs miers, kā arī nauda.

Grāmata ir kultūrvēsturisks romāns, kas ieplānots augšzemnieku dialekta nedziļajā latgales izloksnē. Tā ir sava veida grēksūdze jeb dzimtas dzīvesstāsts četrās paaudzēs ar psiholoģisku pieskaņu.

Lasot romānu varēs gan smieties, raudāt un tā vēstījumu jutīs vien atvērta sirds. Ļoti daudzi lasītāji arī jautā, kad romāns būs gatavs, tādēļ patiešām ceru, ka manam lūgumam palīdzēt ar finansēm kāds atsauksies," stāsta sieviete.

"Tāpat strādāju pie astrālu valodas izpētes, aizkapa enerģijas ietekmes uz dzīvo enerģiju, un tās sekām un savstarpējām sakarībām. Vienīgi man nav tādas audio aparatūras, kas ļautu ierakstīt attiecīgās frekvences skaņas, tādēļ, ja kāds zinātnieks grib ar mani sadarboties - laipni aicināti!

Joprojām arī ceru, ka kāds kungs mani paņems par sievu, bet, kamēr tas nav noticis, atliek vien samierināties. 

Diemžēl mūsu sabiedrībā liela daļa skatās pēc lepna dzīvokļa, automašīnas, labas algas un skaistules, ko rādīt lelles vietā. Parastu nabaga pelnrušķīti neviens īpaši nevēlas," uzskata Magone.

Informācija cilvēkiem, kas vēlas ziedot naudu:

E-pasts: magoneburkaa@inbox.lv

LV14UNLA0095121627660

SEB Unibanka

Magonei Burkai

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!