Foto: F64

Konkursa Supernova fināla četrinieka paziņošana pamatīgi šokēja mūziķa Markus Rivas (attēlā) fanus. Mākslinieks, kurš savā ceturtdaļfinālā pārliecinoši uzvarēja un tika minēts kā reālākais pretendents uz uzvaru, finālā neiekļuva, lai arī skatītāju balsojumā palika trešais.

Jau pirms pusfināla cīņas bija skaidrs, ka dziedātājam, iespējams, nāksies paļauties vien uz fanu atbalstu. Žūrijas pārstāvis Guntars Račs pēc ceturtdaļfināla, kurā startēja Markus, publiski atzina, ka šis mūziķis nav bijis starp profesionālo vērtētāju favorītiem.

Tas pierādījās arī pusfināla balsojumā. Skatītāji Rivu bija ierindojuši trešajā vietā, bet žūrijas lēmums šogad pirmo reizi ar skatītājiem nesakrita, un Markus palika aiz strīpas.

DELFI Izklaidei pirms savas pusfināla uzstāšanās atklāja Riva, viņš visu nedēļu apzināti centies distancēties no žūrijas šāda veida paziņojumiem un domājis par to, ko teiks fani.

"Ir diezgan nekorekti no žūrijas puses izdarīt secinājumus, tikai balstoties uz to, ka tu esi Markus Riva. Jo šeit vairs nav runas par to, cik labi vai slikti es nodziedu. Es domāju, ka žūrijas nostāja pret mani ir mazliet aplama," savu viedokli liktenīgajā svētdienā DELFI Izklaidei pauda Riva.

Mākslinieks atklāja, ka žūrijas ņemšanās aizkulisēs, izceļot vienu vai otru mākslinieku un atklājot, ka kāds nav starp viņu favorītiem, nav pa prātam nevienam no konkursantiem.

"Tas ir nedaudz nekorekti arī pret pārējiem dalībniekiem. Mēs visi ieguldām darbu, visi vēlamies parādīt sevi, savu dziesmu un aizbraukt uz Stokholmu. Visiem ir vienādas tiesības, visi cīnās.

Starta pozīcijām visiem jābūt vienādām. Cilvēki man jautāja: dzirdēji, ko tas Račs teica? Es uz to neieciklējos, es nedzirdēju, neklausījos, nelasīju.

Es to nedarīju žūrijas dēļ, es to darīju savu atbalstītāju un skatītāju dēļ. To cilvēku, kuri grib dzirdēt manu dziesmu, dēļ," atklāja Riva, piebilstot, ka tieši fanu dēļ savu numuru gatavojis īpaši intensīvi, lai atbalstītāji to varētu izbaudīt neatkarīgi no tā, kā to vērtēs žūrija.

Mūziķis nevienu brīdi nav uzskatījis, ka pagājušā gada sniegums viņam dotu kādus bonusus šogad. Un nelaimīgā apstākļu sakritība pusfinālā nelaupīs viņam vēlmi kādreiz atkal startēt Supernova, ja būs vēlme un laba dziesma.

DELFI Izklaidei pēc rezultātu paziņošanas uzsver Riva – viņš ir priecīgs un ļoti pateicīgs faniem par atbalstu, kas ļāva iegūt trešo vietu skatītāju balsojumā.

Kamēr Markus fani sociālajos tīklos sacēluši īstu vētru, protestējot pret žūrijas lēmumu viņu fināla četriniekā neiekļaut, Markus uzsver, ka nav apvainojies uz profesionāļu četrinieku. Dziedātājam nav laika, lai sērotu. Viņam šim gadam ir lieli plāni, kurus Supernova rezultāts nekādi neietekmēs.

"Es saņemu šausmīgi lielu cilvēku atbalstu pēc tiešraides, un tas man dod lielu spēku. Un šogad priekšā daudz darba. Marta mēnesī plānā jauns singls ar video.

Visu, kas iesākts Latvijā un citur, plānoju turpināt. Virzīšos uz visām pusēm, jo man nav tādu noteiktu robežu, kur jā, kur nē. Izmantoju visas tās iespējas, ko man dzīve piespēlē. Šis gads būs iespaidīgs - daudz dzirdēsiet," uzsver mūziķis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!