Foto: LETA

Nedēļas nogalē populārais pavārs Mārtiņš Sirmais (attēlā) dosies uz Spāniju, lai sāktu filmēt jau sen iecerēto televīzijas projektu, kas pie skatītājiem nonāks nākamā gada sākumā.

Aizvadītā gada vasarā, atvadoties no raidījuma Sirmā ēdienkaratē, pavārs skatītājiem solīja, ka nākotnē atgriezīsies ar vēl vērienīgāku šovu, kurā Latvijas televīzijas skatītājus iepazīstinās ar dažādu populāru ēdienu izcelsmi.

Lai gan šova filmēšanu iesākumā bija plānots uzsākt jau pērn, tikai tagad Sirmais ar komandu ķēries pie ilgi lolotā sapņa piepildīšanas.

"Sestdien mēs dodamies uz Spāniju, kur noskaidrosim visu par gaspačo un mēģināsim rast atbildi, kā tas nonācis Latvijai un kāpēc visiem šeit tik ļoti garšo," sarunā ar DELFI Izklaide plānus atklāj Sirmais.

Kopā ar radošo komandu pavārs Spānijā uzturēsies gandrīz nedēļu, un gaspačo zupas izpētes programmā ietilpst viesošanās dažādās pilsētās un, protams, leģendārās tomātu kaujas Tomatina apmeklēšana Bunjolā.

Jaunajā televīzijas projektā, kura darba nosaukums ir Kulta ēdieni, skatītāji varēs uzzināt arī par daudzu citu Latvijā populāru ēdienu izcelsmi - rudenī Sirmais ar komandu dosies uz Beļģiju, kur pētīs frī kartupeļu saknes, kā arī mēros ceļu uz burgeru dzimteni ASV, viesosies suši "tēvzemē" Japānā un citās valstīs.

Topošā šova producente Ilze Lasmane DELFI Izklaidei pastāstīja, ka visu rudeni notiks filmēšana un safilmētā materiāla montēšana, un šī brīža prognozes liecina, ka jaunais raidījumu cikls pie televīzijas skatītājiem dosies nākamā gada sākumā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!