Foto: F64

Svētdienas, 15. decembra, vakarā kanālā TV3 noslēgsies šova "X Faktors" trešā sezona. Fināla tiešraidē par skatītāju un žūrijas simpātijām sacentīsies trīs talantīgi dziedātājai – Elīna Gluzunova, Klāvs Ozols un Diāna Paško. Raidījuma izskaņā taps zināms, kurš no visiem censoņiem iegūs galveno balvu – desmit tūkstošus eiro un līgumu ar "Sony".

Sezonas sākumā cīņu uzsāka 13 daudzsološi un ar talantu apveltīti mūziķi – gan solisti, gan arī vokālās grupas. Ik nedēļu kādam no cīņas nācās izstāties. Pusfināla tiešraidē šovu nācās pamest dauzonīgajam rokerim Reinim Liepam, kurš guvis pieredzi, muzicējot uz ielas.

Finālā iekļuvuši trīs kardināli atšķirīgi mākslinieki. Kategoriju "25+" pārstāv gaidībās esošā Elīna Gluzunova, kuras mentors ir Reinis Sējāns. Viņa daudzus apbūrusi ar savu samtaino, spēcīgo vokālu. Par viņas jājamzirdziņu tiek uzskatītas dziesmas latviešu valodā, jo īpaši balādes, un daudzi viņu salīdzinājuši ar leģendāro Olgu Rajecku viņas slavas un karjeras pirmsākumos.
Savukārt mentora Marata Ogļezņeva komandu finālā pārstāv vidusskolnieks Klāvs Ozols, kurš simpātijas iemantojis ar savu savdabīgo stilu, dabisko izturēšanos, nebēdnīgo skatuves tēlu un straujo vokālo izaugsmi.
Tāpat arī līdz finālam tikusi Diāna Paško no Aijas Auškāpas komandas. Par jaunās sievietes trumpi tiek uzskatīta viņas zemā, īpatnējā balss, kas katrai viņas izpildītajai dziesmai piešķir ļoti īpašu, unikālu skanējumu.

Kāds pašmāju bukmeikeru kantoris šonedēļ prognozēja, ka vislielākās izredzes uzvarēt konkursā ir Elīnai, tikmēr citās prognozēs kā favorīte tiek minēta Diāna. Te gan lieti der atcerēties – vēsture daudzkārt pierādījusi, ka bukmeikeriem ne vienmēr ir taisnība, līdz ar to arī Klāvam ir visas iespējas pacīnīties par uzvaru.

Visi trīs finālisti izpildīs katrs pa divām dziesmām, pēc kurām skatītāju balsojums izkristalizēs divus labākos, kas tālāk sacentīsies superfinālā. To, kurš kļūs par šīs sezonas uzvarētāji, skatītāji uzzinās jau rītvakar.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!