Foto: DELFI

Trešdienas, 11. decembra, vakarā LNT skatītāju vērtējumam tika nodota godalgotā britu seriāla Detektīvs Valanders kārtējā sērija, kurā notikumi risinājās Latvijas galvaspilsētā Rīgā, bet tas, kā katram latvietim tik mīļā pilsēta atspoguļota TV ekrānos, radījis pamatīgu satraukumu.

Sērijā Valanders: Rīgas suņi galvenais varonis, kuru tēlo britu kinozvaigzne Kenets Branags, ierodas Rīgā, lai kopā ar izmeklētāju Putnu, kuru spēlē Dailes teātra zvaigzne Artūrs Skrastiņš (attēlā), atklātu kādu slepkavību.

Sižets ir visnotaļ spraigs un aizraujošs, bet daudz vairāk par to krietnu pulciņu latviešu skatītāju satraucis tas, kā filmas veidotāji parādījuši Rīgu un kādu priekšstatu populārā seriāla skatītājiem visā pasaulē radījuši par Latvijas galvaspilsētu un mūsu tiesībsargājošajām instancēm.

Sērijas demonstrēšanas laikā un pēc tās sociālajos tīklos uzvirmoja kaislīgas diskusijas par to, ka krievu tautības policistiem doti latviski uzvārdi, kā arī atrastas citas nepilnības un neprecizitātes seriāla veidotāju skatījumā par Rīgā un Latvijā notiekošo.










Jau vēstīts, ka sērijas Rīgas suņi uzņemšana norisinājās 2011. gada vasarā, un toreiz Baltic Pine Films producents Sergejs Serpuhovs medijiem atzina, ka, lai gan angļu producentiem tika piedāvāti vairāki aktieri no Latvijas dažādu lomu atveidošanai, vienīgais, kurš izturēja stingro aktieru atlasi, bijis Skrastiņš.

Starp tiem aktieriem, kuri neizturēja atlasi uz šo detektīvseriālu, bijusi gan Jaunā Rīgas teātra aktrise Elita Kļaviņa, gan pašmāju kino filmās lielu pieredzi guvusī Dailes teātra pārstāve Rēzija Kalniņa, kura 2001. gadā par tēlojumu Latvijas un Igaunijas kopražojuma filmā Labās rokas pat saņēma Lielā Kristapa balvu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!