Foto: Publicitātes foto

Aizvadītās nedēļas izskaņā noslēdzās šova "X Faktors" krēslu izaicinājumi, un tapa zināmi tie 12 talantīgie censoņi, kas mentoru uzraudzībā TV tiešraidēs svētdienās cīnīsies par galveno balvu. Tiesa, pirmo reizi projekta vēsturē tiek mainīti konkursa nosacījumi – skatītajam tiek sniegta iespēja noteikt "X Faktora" finālsēriju trīspadsmito dalībnieku, kuram būs iespēja cīnīties vienā no četrām kategorijām.

Katras komandas mentors ir izvirzījis savu favorītu, kuram tiek sniegta iespēja sevi pierādīt, lai cīnītos finālā. Intars Busulis šo iespēju ir devis grupai "CA Band", kas ir izveidojusies, apvienojoties vokālistiem Līgai Reņģei, Elīnai Žizņevskai un Viktoram Dobkevičam no kategorijas "25+".

"Tās ir patiesas individualitātes, kuras ir satikušās grupā "CA Band", kas noteikti nav vienkāršs uzdevums – solistam kļūt par grupas dalībnieku –, bet, manuprāt, viņiem ļoti labi sanāk. Mazliet ir jāpiestrādā, šis tas jāsakārto, jāpaskatās acīs grupas biedriem un jāsāk darboties kopā," stāsta Intars.

Emocionālu un dramatisku mirkli svētdienas, 27. oktobra, vakarā piedzīvoja Marats Ogļezņevs, kad viņš, komplektējot savu komandu "Puiši vecumā no 16 līdz 25 gadiem", pašā pēdējā mirklī pieņēma lēmumu afrikāņa Kevina Dilana vietā vietu uz krēsla dot Dagnim Roziņam.

"Kevins ir mans lielākais zaudējums krēslu izaicinājumā. Uz vietas man likās, ka viņš ir augstprātīgs, bet pēc tam, aizejot mājās, es sev pat pārmetu, domājot, ka esmu pārpratis viņa attieksmi, tādēļ šo iespēju es gribētu dot tieši viņam! Viņa balss ir ļoti spēcīga, un jācer, ka ar attieksmi pret darbu arī viss ir kārtībā, jo tad viņš noteikti var cīnīties par uzvaru," tā Marats.

Aija Auškāpa ir mentore meitenēm vecumā no 16 līdz 25 gadiem, un Aija cīņai finālā ir izvirzījusi Akvelīnu Martinsoni. "Akvelīnai ir cīņas spars, vēlme būt uz skatuves un viņai ir, ko teikt! Tās ir vismaz tās trīs lietas, kas ir nepieciešamas, lai iegūtu skatītāju simpātijas un tiktu tālāk konkursā. Kaut arī konkurence ir liela un citi dalībnieki ir ļoti spēcīgi, Akvelīnas trumpis noteikti ir godīgums gan attieksmē pret sevi, gan pret skatītājiem," savu nostāju pauž Aija.

Savukārt vokālistu kategorijā "25+" mentors Reinis Sējāns dod iespēju dziedātājam Aleksam Silveram. "Manuprāt, Alekss Silvers ir superspēcīgs, ļoti spējīgs un apveltīts ar tiešām lielu balsi. Ir jūtams, ka ir ieguldīts tiešām liels darbs, lai balsi tādā līmenī turētu. Krēslu izaicinājumos man nebija skaidrs, kurā virzienā ar šo balsi strādāt, bet varbūt šis mazais laiks pārdomām būs nācis par labu. Es ceru, ka viņš visus savus ieročus izmantos sev par labu," tā Reinis.

Skatītājiem balsot par savu favorītu ir iespējams šova mājaslapā līdz 3. novembra pulksten 20.00 vienu reizi stundā, jo tas, kurš iegūs vietu finālā, būs atkarīgs tikai no skatītājiem.

Pirmajā finālsērijā svētdienas vakarā skatītāji uzzinās, kurš veiksminieks kļūs par 13. dalībnieku un turpinās cīņu par līgumu ar ierakstu kompāniju "Sony" un 10 tūkstošiem eiro. Ar pārējiem 12 finālistiem var iepazīties šeit.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!