Foto: Vida Press

Pēc tam, kad pirmdien, 30. oktobrī, skaļi uzvirmoja skandāls ap amerikāņu aktieri Kevinu Speisiju, kurš tiek apsūdzēts par seksuālu uzmākšanos nepilngadīgam puisim, interneta televīzija "Netflix" paziņojusi par seriāla "House of Cards" ("Kāršu nams") beigām.

Kā vēsta ārvalstu mediji, seriāls tiks pārtraukts pēc sestās sezonas, kas skatītāju vērtējumam tiks nodota 2018. gadā. Tiesa, šāds lēmums pieņemts jau pirms vairākiem mēnešiem, bet publiskot to "Netflix" nolēma tikai tagad – dienā, kad Kevins Speisijs tika apsūdzēts par uzmākšanos aktierim Entonijam Rapam 1986. gadā, kad puisis bija vien 14 gadus vecs.

Kompāniju "Media Rights Capital" un "Netflix" paziņojumā teikts, ka viņus ziņa par apsūdzību pret Speisiju ir "dziļi satraukusi".

"Reaģējot uz šo atklājumu, administratori no abām mūsu kompānijām ieradušies Baltimorā, lai tiktos ar mūsu komandu un nodrošinātu, lai viņi jūtas droši un atbalstīti," teikts paziņojumā. Tāpat norādīts, ka Speisijs saskaņā ar agrāk izveidotu filmēšanas grafiku šobrīd uzņemšanas laukumā neatrodas.

Seriālu "House of Cards" sāka rādīt 2013. gadā, un tas vēsta par laulātu pāri Andervudiem (Kevins Speisijs un Robina Raita) un viņu politiskajām cīņām, kurās netiek smādēti nekādi ieroči. Seriāls saņēmis 33 "Emmy" nominācijas un astoņas "Zelta globusa" nominācijas, bet abi galveno lomu atveidotāji Speisijs un Raita par savu darbu arī tikuši pie "Zelta globusiem".

Jau vēstīts, ka pirmdien, atbildot uz aktiera Entonija Rapa apsūdzību par seksuālu uzmākšanos viņam kā pusaudzim astoņdesmitajos gados, Kevins Speisijs savā atvainošanās vēstījumā paziņoja, ka ir izvēlējies dzīvot kā gejs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!