2010. gads tuvojas noslēgumam, tādēļ dažādi eksperti apkopo informāciju par itin visu un sastāda topus par itin visu. Nesnauž arī kino industrijas darboņi – viņi apkopojuši sarakstu ar gandrīz aizvadītā gada desmit ļaunākajiem ļaundariem šajā gadā iznākušajās filmās.

Desmitniekā iekļuvis Lorenss Talbots jeb Vilkatis no filmas The Wolfman, ko atveidoja aktieris Benicio Del Toro. Par ļaundari šis dižciltīgais džentlmenis kļuva ne pēc savas gribas, tomēr pārvēršanās par vilkati lika atmosties viņa īstajai dabai un sagrauz vairākus apkārtējo ciematu iedzīvotājus.

Tāpat sarakstā iekļauta Helēnas Bonemas Kārteres atveidotā Sarkanā karaliene no Tima Bērtona fantasmagorijas Alice in Wonderland. Bērtona filmā Alise ir jau gandrīz pieaugusi meitene, bet Sarkanā karaliene ir gluži kā grāmatā: aizrautība ar kriketu, mīlestība pret rozēm un - visiem galvu nost!

Par vienu no ļaunākajiem atzīts arī Mikija Rūrka atveidotais Ivans Vanko, kurš filmā Iron man 2 cīnījās pret Dzelzs vīru. Ivans cenšas atriebt savu mirušo tēvu, taču vienlaikus arī pats ir līdzjūtību izraisošs - viscaur tetovējumiem klāts, ar skumju skatienu un zobu bakstāmo lūpu kaktiņā.

Visai ļauna daudziem šķiet arī Viktorija no Krēslas sāgas, ko atveido aktrise Braisa Dalasa Hovarda. Viktoriju vada vēlme atriebties Bellai par savu līdzgaitnieku nāvi, bet cietsirdīgā vampīre gatava arī izveidot armiju no jauniem vampīriem, lai galu galā iekarotu mīļotā Edvarda sirdi.

Ļauns kino mīļotājiem šķiet arī Lords Voldemorts (attēlā), ko filmā par pāraugušo burvi Hariju Poteru spēlē Ralfs Fainss. Ar visai izkropļotu degunu šis tēls biedējis daudzus Potera fanus, kuri turējuši īkšķīšus par svarīgāko lietu šajā pasaulē - nāves dāvestiem.

Tāpat desmitniekā iekļuvuši tādi ļaundari kā Fredijs Krīgers no kārtējās Gobu ielas sērijas, pēdējās "Bonda meitenes" Olgas Kuriļenko atveidotā Īteina no filmas Centurions, kā arī trīs ļaundari no multiplikācijas filmām - Rumpelstiltskins no pēdējās Šreka sērijas, ļaunais Grū no Despicable Me un galvenais varonis no Megamind.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!