Foto: Publicitātes foto
Ceturtdienas, 20. decembra, vakarā noslēdzās kanāla "STV Pirmā!" sociālā šova "Caur ērkšķiem uz..." otrā sezona. Fināla sērijā par projekta uzvarētāju tika atzīta Monika – lesbiete un četru bērnu ar īpašām vajadzībām māmiņa, kuras mērķis bija atbrīvoties no atkarībām un uzsākt jaunu dzīvi.

Dalību projektā uzsāka desmit dzīvē daudz pieredzējušas un cietušas sievietes ar skaudriem dzīvesstāstiem. Vairāku nedēļu garumā šova dalībnieces kopā ar ekspertiem centās rast spēku uzveikt atkarības, uzlabot attiecības ar bērniem un beidzot sakārtot savu dzīvi.

Līdz finālam nokļuva trīs spēcīgākās un apņēmīgākās – Viktorija, kura uz projektu bija nākusi, lai iemācītos sadzīvot ar sāpīgajiem pagātnes rēgiem un iemīlēt sevi, Una, kura kura vēlējās justies skaista un kļūt labāka mamma saviem bērniem, un Monika, kura projektā pieteicās, jo vēlējās atbrīvoties no atkarībām un rast spēkus jaunai dzīvei.

Eksperti un arī pašas dalībnieces lēma, ka uzvaru projektā godam nopelnījusi tieši Monika, kurai jau agrā vecumā nācās iemācīties cīnīties par sevi. Sievietes vecāki aizrāvās ar alkoholu, tāpēc meitene uzaugusi bērnu namā.

Monika ir bijusi precējusies un vairākus gadus dzīvojusi kopā ar vīrieti, līdz sapratusi, ka viņu tomēr vairāk saista sievietes. Viņai ir četri bērni, kuriem visiem ir garīgās attīstības traucējumi. Lai aizmirstos no skarbās ikdienas, sieviete sāka lietot alkoholu un narkotikas. Tagad viņa ir gatava atkarībām teikt striktu "nē."
Foto: Publicitātes foto

"Es nezinu, kāpēc, bet man likās, ka es to biju pelnījusi. Es zinu, ka ne par velti es nogāju to ceļu. Es pārvarēju daudzas grūtības," uzzinot balsojuma rezultātus, prieku par uzvaru neslēpa Monika.

Lai palīdzētu īstenot savus sapņus, sieviete saņēma daudz un dažādas balvas – atpūtu pašai, atvasēm apmaksātu dalību nometnēs, kas domātas bērniem ar īpašām vajadzībām, "Māmiņu Kluba Labdarības fonda" atbalstu, iespēju iegūt autovadītāja apliecību, jaunu viedtālruni, narkologa Edvīna Krastiņa atbalstu un konsultācijas, kā arī sapņu ceļojumu 1000 eiro vērtībā.

Īstu emociju uzplūdu Monika piedzīvoja brīdī, kad saņēma īpašu un ilgi gaidītu balvu – iespēju tikt pie apburoša smaida. "Tad es gan apraudājos! Tas man traucēja visu dzīvi. Zinu, ka man būs apburošs smaids un nebūs jākaunas," asarām acīs sacīja Monika.

Atgādinām, ka vienu no saviem sapņiem Monika nupat jau piepildīja – viņa ir izdevusi savu pirmo dzejas krājumu "Mīlestība vai atkarība" un savus atbalstītājus arī turpmāk sola priecēt ar jauniem darbiem.
Foto: Publicitātes foto
Otrajā vietā ekspertu un dalībnieču vērtējumā ierindojās sirsnīgā Viktorija. Viņas hobijs ir fotografēšana, tāpēc sieviete balvā saņēma ne tikai spoguļkameru, bet arī iespēju apmeklēt fotokursus, un planšetdatoru, kurā aplūkot un apstrādāt gatavās bildes. Tāpat arī viņai uzdāvināja iespēju veikt redzes lāzerkorekcijas operāciju un tikt pie žilbinoša smaida. Savu atbalstu Viktorijai sniedza arī Aina Poiša, dāvinot bezmaksas psihoterapeita konsultācijas. Viktorija allaž vēlējusies strādāt sociālās aprūpes jomā, tāpēc neslēpa asaras brīdī, kad saņēma īpašu dāvanu no sociālā centra "Liepa" – garantētu darbu un dzīvesvietu.
Foto: Publicitātes foto

Savukārt trešajā vietā ierindojās Una. Arī Una saņēma lieliskas balvas, kas palīdzēs un atbalstīs viņu ceļā uz jaunu dzīvi – gan dietologa Anda Brēmaņa konsultācijas uztura plāna sastādīšanai un sporta kluba gada abonementu fiziskām aktivitātēm, gan psihoterapeites Annas Lieckalniņas atbalstu un Lienes Stepenas deju nodarbību abonementu. Arī Una saņēma "Māmiņa Kluba Labdarības fonda" garantētu atbalstu. Unai tika uzdāvināts arī portatīvais dators un bezmaksas redzes lāzerkorekcijas operācija.

Īpašu simpātiju balvu Unai pasniedza uzņēmēja Linda Mūrniece. Viņa sievieti bija pamanījusi brīdī, kad dāmas projekta ietvaros apguva pamatus veiksmīgai darba intervijai, tāpēc dāvāja garantētu darba vietu viesnīcas "Hotel Roma" ēdināšanas sektorā.

To, kā šobrīd klājas projekta "Caur ērkšķiem uz..." abu sezonu dalībniecēm, varēs uzzināt jau pavisam drīz – īpašā speciālizlaidumā, kas TV būs skatāms 27. decembrī pulksten 21.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!