Foto: Publicitātes foto
Trešdienas, 11. decembra, vakarā noslēdzās sociālā projekta "Caur ērkšķiem uz..." trešā sezona, par kuras uzvarētāju kļuva un 1000 eiro balvu sava sapņa piepildīšanai ieguva "mazā" Laila. Jaunā sieviete naudu iecerējusi ieguldīt mājokļa īrē un izmantot brīdī, kad pārvāksies no Rūjienas uz Rīgu.

Kanāla "STV Pirmā!" veidotajā šovā dalību sāka 11 sievietes ar neapskaužamu dzīves pieredzi un pagātni. Viņas pieņēma savas dzīves lielāko izaicinājumu un kemperos devās piedzīvojumu pilnā ceļā pa Latviju. Projekta dalībnieces mācījās sadzīvot viena ar otru, kā arī atstāt pagātnē atkarības, neticību sev un apkārtējiem, zemu pašvērtējumu un citas likstas.

Līdz finālam nokļuva trīs no viņām – Laila no Valmieras, tetovētā Olga, kā arī Laila no Rūjienas, kuru projektā kolēģes iedēvējušas par "mazo" Lailu.

Kā ierasts, arī šoreiz finālā tika ņemts vērā visu projekta dalībnieču balsojumus un, saskaitot to ar ekspertu vērtējumu, "Ērkšķu" trešās sezonas uzvarētājas gods tika "mazajai" Lailai. Otrajā vietā ierindojās Valmieras Laila, bet trešajā – Olga.

Tiesa, neskatoties uz vietu sadalījumu finālā, visas trīs pauda pārliecību, ka katra no viņām ir uzvarētāja, jo dalība projektā likusi uz dzīvi paraudzīties no pavisam cita skatu punkta un patiešām būtiskus lēmumus.
Foto: Publicitātes foto

Šīs sezonas uzvarētāja Laila pēc projekta beigām ir apņēmības pilna turpināt mācības un atrast arī darbu. "Es gribu pabeigt 12. klasi, kā arī auklīšu kursus, jo es tiešām vēlos strādāt bērnu namā. Tāpat gribu pārvākties uz Rīgu," nākotnes plānus ieskicēja uzvarētāja.

Savukārt otrās vietas ieguveja Laila no Valmieras, kura sava humora un atklātās dabas dēļ iemantojusi skatītāju mīlestību, pauda pārliecību, ka pēc projekta beigām neatgriezīsies pie saviem agrākajiem ieradumiem.

"Ja godīgi, es negribu līdz tam līmenim vairs nolaisties, kur es biju. Ka man bija vienalga, tik alkohols – šmiga, alkohols – šmiga. Es gribu kaut ko labāku", fināla sērijā skatītājiem paziņoja Laila. Viņa arī ir apņēmības pilna pārcelties no Valmieras uz Rīgu un iestāties Minesotas programmā.

"Dalība projektā ir ilgākais laiks, kopš es nelietoju alkoholu. Es dēļ alkohola esmu diezgan daudz ko pazaudējusi. Man ir 28 gadi. Ko es esmu izdarījusi? Pabeigusi vidusskolu? Nomainījusi 16 darba vietas? Tagad es redzu perspektīvas, varu sākt visu no jauna. Neviens neticēja, ka tikšu līdz galam. Un es pati arī neticēju," atzina Laila.

Arī trešā fināliste Olga ir apņēmusies pabeigt vidusskolu un atrast algotu darbu. Runājot par atkarībām, Olga ir pārliecināta – ja spējusi projekta laikā izturēt tik ilgu laiku bez kaitīgajām vielām, tad spēs arī turpmāk.

Arī Olgai šis ir ilgākais laiks, ko viņa pavadījusi skaidrā un pa šo laiku iemācījusies redzēt pasauli krāsainu arī bez apreibinošām vielām. "Esmu iemācījusies pieņemt sevi. Jo iepriekš sevi ienīdu par katru sīkumu. Es iemācījos sevi mīlēt," fināla sērijā sacīja košā sieviete.

To, kā pēc dalības TV projektā mainījušās sieviešu dzīves, skatītāji varēs uzzināt jau trešdien, 18. decembrī, projekta "Caur ērkšķiem uz..." speciālizlaidumā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!