Foto: Publicitātes foto

Svētdienas, 21. aprīļa, vakarā TV3 vērienīgākā šīs sezonas projekta – šova Koru kari – skatītāji varēja sekot līdzi koru pusfināla cīņai, kurā neveiksmīgāks izrādījās Normunda Jakušonoka vadītais Rīgas Zelta koris, kam no cīņas neilgi pirms finiša nācās izstāties.

Pusfināla raidījumā visi trīs kolektīvi bija sagatavojuši populāras dziesmas no teātra izrādēm vai kino filmām, otrajā iznācienā viņiem bija jādzied Raimonda Paula un Guntara Rača dziesma Svētais grāls citādā interpretācijā, bet izskaņā koristi piedāvāja šovā jau iepriekš izskanējušas kompozīcijas.

Cīņu svētdienas vakarā atklāja Cēsu Karmīnkrāsas karoga koris ar vadītāju Martu Kristianu Kalniņu priekšgalā, un cēsnieki bija izvēlējušies Ances romanci no filmas Klāvs, Mārtiņa dēls, par ko no žūrijas saņēma 27 punktus.

Rēzeknes Zaļo pakalnu koris Normunda Zuša vadībā bija izvēlējies kompozīciju O, kādi zēni no filmas Vajadzīga soliste, un šo priekšnesumu žūrija novērtēja tikai ar 24 punktiem.

Pirmo uzstāšanās apli noslēdza Rīgas Zelta saules koris Normunda Jakušonoka vadībā - viņi bija izvēlējušies izrādes Un atkal Pifs kompozīciju Dziesmiņa par Parīzi, kuru žūrija atzinīgi novērtēja 29 punktiem.

Žūrijas pastāvīgajiem locekļiem - dziedātājai un vokālajai pedagoģei Ievai Kerēvicai un diriģentam Edgaram Vītolam - šajā pārraidē bija pievienojies Dziesmu svētku virsdiriģents Romāns Vanags.

Lai gan pēc visu trīs dziesmu izpildīšanas Zelta koris bija saņēmis otro augstāko vērtējumu no žūrijas, skatītāju balsojums tajā ieviesa savas korekcijas, un Jakušonoka vadītajam kolektīvam no tālākas cīņas nācās izstāties.

Svētdien, 28. aprīlī, TV3 tiešraidē tiks noskaidrots Koru karu trešās sezonas uzvarētājs, bet skatītāji tajā vakarā varēs baudīt arī no šova jau izbalsoto koru priekšnesumus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!