Foto: Kadrs no video

Otrdienas, 6. decembra, vakarā TV3 skatītāju vērtējumam tika nodota pašmāju seriāla "Šķiršanās formula" pēdējā sērija, kas ieviesa skaidrību galvenā varoņa Oskara samudžinātajā liktenī un attiecībās ar sievietēm.

Sākoties pēdējai sērijai, Oskara dzīvē un seriāla sižetā viss šķita aizgājis šķērsām – viņš bija pārgulējis ar bijušo sievu Annu un abu dēlēns vecākus bija pieķēris gultā.

Tāpat dunci mugurā bija iedūrusi mīļotā Marta, kura, izrādās, bija žurnāliste-algotne ar uzdevumu noskaidrot, vai Oskars vainojams sava tēva slepkavībā, kas notika vēl Oskara pusaudža gados.

Kā nelāga piedeva visam galveno varoni vajāja arī slimības – galvas aneirismas – saasinājumi, kas izraisīja sāpes, īslaicīgus atmiņas zudumus, halucinācijas un personības dalīšanos.

Dubultilgajā seriāla noslēguma sērijā situācija kļuva vēl sliktāka – bijusī sieva, sirdsapziņas mocīta, bija atzinusies līgavainim Edgaram sānsolī, bet, tavu neražu, tieši šis līgavainis izrādījās vienīgais ķirurgs Latvijā, kurš spēj veikt nepieciešamo operāciju, lai glābtu Oskara dzīvību.

Pēc īpaši mīklainas daktera slapstīšanās no Annas un Oskara mātes jau šķita, ka ragnesis patiešām apņēmies nobendēt līgaviņas bijušo uz operāciju galda, un vienīgais, kas priecēja, bija tas, ka Oskars pirms operācijas bija pamanījies nokārtot visas problēmas savā dzīvē.

Melīgajai žurnālistei tapa piedots, Oskars uzvarēja savas bailes no sievietēm un beidzot abi varēja nodoties ilgi gaidītajiem mīlas priekiem, priecējot skatītājus, jo šī kavēšanās, ņemot vērā galvenā varoņa nasko mešanos draiskulībās vai ar katru satikto sievieti, bija nokaitējusi spriedzi līdz pēdējam.

Foto: Publicitātes foto
Tāpat tika atšķetināta seriāla kriminālā intriga un noskaidrots, kurš tad nogalināja Oskara tēti – vainīgais nebija nedz mazais zēns, nedz viņa māte, kā varbūt kāds no skatītājiem bija pieņēmis, bet gan naudaskārs mammas mīļākais.

Pēc ilgu gadu aukstā naida, kāds valdīja starp Oskaru un viņa māti, abi beidzot izrunājās un salīga mieru.

Tad nu atlika tikai gaidīt operācijas rezultātu, lai gan kvēlākajiem seriāla faniem noteikti šaubu par iznākumu nebija – Oskars izturībā varēja mēroties tikai ar "UgunsGrēku" jau pametušo dakteri Leonu, jo viņam ar visu savu bīstamo slimību izdevās pārdzīvot gan vairākus sitienus pa galvu, gan nelielu avāriju un palikt dzīvam.

Foto: Publicitātes foto
Arī šoreiz viņš izķepurojās un pēc emocionāli spēcīgas ainas tumšā tunelī ar gaismu tā galā un tikšanās ar vardarbīgā tēva rēgu pamodās.

Tie skatītāji, kuriem jau šķita, ka ir redzēts viss, ko vienā seriālā var satilpināt, pēdējā epizodē tika iepriecināti ar kārtīgu atmiņas zudumu, tomēr viss beidzās uz laimīgas nots – savas īstās mīlestības Martas vārdu Oskars no atmiņu drumstalām tomēr spēja saķibināt kopā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!