Foto: Publicitātes foto

Amerikāņu zinātnieki paziņojuši, ka seriāli par ārstu darbu, piemēram Doktors Hauss vai Grejas anatomija, var negatīvi ietekmēt skatītāju labsajūtu un veselības stāvokli.

Pētījumā, kas publicēts žurnālā Mass Communication and Society, apgalvots, ka šāda veida seriāli, kuros katrā sērijā tiek rādīts kāds īpašs saslimšanas gadījums, skatītājiem liek daudz vairāk satraukties par savu veselību un rada viņos bailes pašiem saslimt ar kādu no dīvainajām, līdz šim pat nezināmajām slimībām.

Šādas domas, kuras pielīdzināmas hipohondrijai (patoloģiskām bailēm saslimt), cilvēka dzīves kvalitāti var nopietni traucēt, jo tās indivīdu padara tramīgu un pārlieku norūpējušos par savu veselību.

Šādus secinājumus zinātnieki izdarījuši pēc kādas Alabamas koledžas 274 studentu aptaujāšanas - aptaujas laikā noskaidrots, ka baiļu sajūta pēc dakteru seriālu skatīšanās novērota vairumam no 18 līdz 31 gadu vecajiem respondentiem, un tas speciālistus darījis tramīgus par seriālu kaitīgo ietekmi uz cilvēku veselību.

Tiesa, Doktors Hauss kaitē ne tikai skatītāju, bet arī pašu aktieru veselībai - ilgstošā piedalīšanās seriālā galvenās lomas atveidotājam Hjū Lorijam (attēlā) radījusi nopietnas problēmas ar kāju, jo seriālā viņa varonis visu laiku klibo. Šī iemesla dēļ ik pa brīdim rodas baumas, ka Lorijs varētu pārtraukt darbu seriālā, bet līdz šim augstais atalgojums viņu ir pārliecinājis nepamest seriālu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!