Foto: Publicitātes foto

Otrdienas, 22. novembra, vakarā daudzus TV3 seriāla "Šķiršanās formula" skatītājus pārsteidza aina, kurā galvenais varonis Oskars savu 11 gadus veco dēlu dzimšanas dienā aizved uz viesnīcas numuriņu, kur zēnu, atlaidusies gultā, gaida daiļa sieviete.

Sociālajos tīklos jau uzvirmojušas runas, ka šo ainu, kurā puisēns paliek viens ar pievilcīgo dāmu, vajadzētu izvērtēt bērnu aizsardzības centram "Dardedze", tāpat izskanējis izbrīns, kā pieļaujams rādīt, ka mazu zēnu aizved pie prostitūtas.

"Delfi Izklaide" sazinājās ar seriāla režisoru Uldi Cipstu, lai noskaidrotu – vai tiešām šī skatītājus satraukusī aina bija domāta kā maza zēna un prostitūtas tikšanās.

"Mani pārsteidz dažu cilvēku tieksme saskatīt seksuālu vardarbību ainā, kur puika ierauga gultā Lauru. Tādiem cilvēkiem būtu labi padomāt, kas ir iemesli, kādēļ šajā ainā, kas neparāda neko īpašu, jūs savā zemapziņā redzat seksuāla rakstura fantāzijas?" retoriski jautā režisors.

"Tas, ko mēs redzam uz ekrāna, ir tēvs, kurš atstāj dēlu viesnīcas numurā ar izaicinoši, bet gaumīgi apģērbtu sievieti. Liekot domāt, kā tā ir prostitūta, ko nodomā ari puikas mamma, taču tālāk kļūst skaidrs, kapēc tas tā nav.

Noskatoties sēriju, mēs tālāk redzam Oskara paskaidrojumu Laurai, ka Oskars bērnībā bija iemīlējies skolotājā un viņa laimīgākā diena bija, kad skolotāja atnāca viņu apsveikt.

Tieši to pašu Oskars cenšas uzdāvināt savam dēlam – iespēju būt kopā, apskatīt, parunāties ar skaistu sievieti," savus nodomus skaidro Cipsts.

Tēva rīcību diktē tas, ka viņš vēlas mazināt dēla mīlestības sāpes, jo puika ir iemīlējies vecākā meitenē. Tāpat viņš vēlas, lai puisēns ir redzējis un bijis kontaktā ar seksuāli pievilcīgu sievieti.

"Vēlāk atklājas arī, ka Laura ir Oskara draugs, bet ne prostitūta," uzsver režisors.

"Katram 11 gadus vecam zēnam būtu vajadzīga mamma, kura, viņu mīlot, ļauj viņam sajusties vīrišķīgam. Un tēvs, kurš ir labais paraugs, kuram sekot un apbrīnot, kurš nevis vārdos, bet savās attiecībās ar mammu parāda, kā ir patiešām jāmīl sievietes. Diemžēl Dāvim tas viss nav, un tēvs to neprot iedot. Zēns nav jāved pie svešas sievietes, lai viņs sajustos īpašs un vīrišķīgs. Tā vietā katram zēnam būtu vajadzīga mamma," tēlu analizē seriāla veidotājs.

"Es gan atzīstu, ka kļūdījos, neiedomājoties, ka daļai skatītāju fantāzija šo ainu izmainīs tik atšķirīgu no manas uztveres. Man ir bagāta iztēle, taču filmēšanas laikā un lasot scenāriju man šķita loģiski un pietiekami saprotami, ka tēvs nemēģinātu 11 gadus vecam puikam nopirkt seksu," atzīst Cipsts.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!