Foto: Privātais arhīvs

Kamēr liela daļa nācijas steidz vainot TV3 šova Precos ar svešinieku! ekspertu komandu par to, ka tie pārus salikuši kopā nepareizi, viena no ekspertēm, psihoterapeite Ināra Vārpa, skaidro, ka problēmas radījis tas, ka potenciālie precinieki atlasē paši samelojuši par savām vēlmēm.

Kā portālam Skaties atklājusi Vārpa, fitnesa skaistulis Ulvis (attēlā), kurš tagad metas kritizēt savu sievu Zani par ārējo izskatu, bijis viens no retajiem vīriešu kārtas dalībniekiem, kuram atlases laikā nav bijušas nekādas vizuālās prasības pret savu nākamo sievu.

"Vienīgā viņa vēlme, runājot par vizuālo izskatu, bija, lai topošā sieva būtu ar savu "odziņu". To, kas ir šī "odziņa", viņš precizēt nemācēja!" atceras Ināra. Acīmredzot puisis nav bijis patiess pret sevi un ekspertiem, tādējādi radot problēmas visiem iesaistītajiem.

Tikai pēc kāzām izrādījies, ka Ulvis gaidījis sportisku meiteni, kura ārējam izskatam pievērš pastiprinātu uzmanību un mīl pucēties. Eksperte norāda, ka, ja puisis jau sākumā būtu bijis godīgs, šobrīd viņa attiecības būtu daudz veiksmīgākas.

"Vīrietis, kas sevi tikai ārēji uztūnējis, bet iekšēji baidās pieskarties emocijām, viss, ko viņš spēj, ir kritizēt sievieti.

Viņam būtu jāmācās veidot attiecības, sadarboties, mācīties par sevi kā par vīrieti, mācīties, kas vispār ir attiecības, nevis sēdēt sievietes mājā uz sievietes dīvāniņa un kritizēt sievieti - viņa nav seksīga, pienācīgi sievišķīga, viņa ir māksliniece," Ulvi kritizē Vārpa.

Viņa atgādina, ka tāpēc jau paredzēti speciālisti - lai cilvēki tiem godīgi atklātu savas vēlmes un motivāciju. Tikai zinot patiesību, eksperti var palīdzēt. Diemžēl tā vietā, lai izmantotu ekspertu profesionālo palīdzību, vairāki šova dalībnieki cer, ka viņu priekšā tiks nolikts supervīrietis vai supersieviete, un pašam nemaz nebūs jāpiepūlas.

"Cilvēki nav gatavi strādāt pie attiecībām, viņi meklē, paši nezinot, ko meklē, viņi grib kaut ko, neko ar to nedarot, pie tā nepiepūloties. Viņi nav spējīgi skatīties uz savām personības problēmām, vēl mazāk viņi ir gatavi kaut ko ar to darīt, risināt vai dziedināt.

Cilvēki gaida brīnumu - noliec man priekšā, un es iemīlēšos. Tad ir jautājums - ko tu saproti ar mīlestību? Mīlestība ir ikdienišķa labprātīga sirsnīga piepūle otra cilvēka labā", uzsver Ināra Vārpa.

Taču ir arī pozitīva ziņa - pāriem visu projekta laiku ir pieejamas konsultācijas pie ekspertiem. Kā Skaties atklāj Vārpa, tas, cik daudz dalībnieki strādā ar savām attiecībām, būs redzams septītajā sērijā, kas būšot pārsteigums visiem skatītājiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!