Foto: AFP/Scanpix/LETA

Straujiem soļiem tuvojas starptautiskais dziesmu konkurss "Eirovīzija", kas šogad norisināsies Televivā. Nupat savu pārstāvi muzikālajā sacīkstē izraudzījusies rīkotājvalsts Izraēla.

Portāls "Eurovision" vēsta, ka Izraēlu konkursā pārstāvēs dziedātājs Kobi Marimi, kurš šonedēļ plūcis uzvaras laurus nacionālajā televīzijas šovā "HaKokhav HaBa", kurā vairāku nedēļu garumā daudzsološi mūziķi sacentās par žūrijas un skatītāju simpātijām.

Tā kā Izraēla ir rīkotājvalsts, viņu pārstāvim vieta "Eirovīzijas" lielajā finālā, kas notiks 18. maijā, ir garantēta.

Tiek vēstīts ka 27 gadus vecais Kobi ir studējis aktiermākslu un piedalījies arī vairākus uzvedumos. Dziedāšanai viņš pievērsies 13 gadu vecumā, tomēr nekad mūziku nav apguvis profesionāli. Nacionālās atlases žūriju un skatītājus viņš apbūris ar savu unikālo stilu un neparasto balss tembru.

Savukārt kompozīcija, ar kuru kuru Kobi cīnīsies "Eirovīzijā", plašākai publikai tiks prezentēta tuvākajā laikā.

Izraēla konkursā debitēja 1973. gadā, un kopš tā laika šīs valsts pārstāvis uz lielās skatuves kāpis 41 reizi. Izraēla konkursā triumfējusi četras reizes – 1978. gadā, 1979. gadā, 1998. gadā un 2018. gadā

Pērn "Eirovīzijā" ar dziesmu "Toy" triumfēja Izraēlas pārstāve Netta. Starptautiskais dziesmu konkurss šogad maijā notiks Telavivā.

Jau zināms, ka Latvijas pārstāvis, kurš tiks noskaidrots "Supernova 2019" lielajā finālā šajā nedēļas izskaņā, uzstāsies otrajā konkursa pusfinālā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!