Foto: DELFI

No šova Saimnieks meklē sievu dalībnieka Egila līgaviņām vislielāko uzmanību sev pievērsusi Dace Dambe (pāris attēlā). Pirmajā tikšanās reizē viņa iepazīt, iespējams, topošo vīru ieradās kopā ar meitu un mammu, bet Egila simpātijas cenšas gūt ar aktīvu darbu. DELFI Izklaidei Dace atklāj, kāpēc Egils būs tikai ieguvējs, ja izvēlēsies viņu.

Dace ir Egila novadniece turpat no Balvu puses, un atbraukšana līdz saimniecībai no savām lauku mājām viņai aizņēmusi vien 25 minūtes. Tas gan nenozīmē, ka Dace dalību saimnieku šovā izmanto kā iespēju uzrunāt kaimiņu puisi - pirms šova viņa par tādu Egilu nav zinājusi.

Savukārt viņas mamma gan izrādījusies pazīstama ar Egila mammu - abas tikušās semināros par aitkopību.

Jaunā sieviete ikdienā darbojas kā radio žurnāliste. "Daru to, kas man tiešām patīk. Esmu šeit vietējā, arī sižetus taisu tikai latgaliski un par Latgali" uzsver Dace.

Taču arī lauku darbi un lopu kopšana Dacei nav nekas svešs, tāpēc viņa jau no pirmā mirkļa Egīla saimniecībā jutusies kā zivs ūdenī. "Esmu augusi kopā ar lopiņiem, zinu, no kuras puses govij jāiet klāt un jārausta aiz pupiem. Visi lauku darbi man ir tuvi, ko varbūt nevar pateikt pēc mana izskata," smejas simpātiskā līgaviņa.

Pieteikumu saimnieku šovam viņa rakstījusi uzreiz pēc kārtējās radu sanākšanas, kurā visi ierodas ar ģimenēm, bet viņa jau atkal bijusi spiesta braukt viena.

"Mums ģimenē ir tradīcija - Jāņos visi brauc uz laukiem ar savām ģimenēm, ar savējiem. Un es atkal atbraucu un atkal esmu viena ar savu septiņgadīgo meitiņu. Visi tik laimīgi un priecīgi, bet es atkal viena pati," atceras Dace.

Viņa sapratusi, ka jāsāk ko darīt lietas labā. Dace izlēmusi izskatīt saimniekšova piedāvājumu un sapratusi, ka šī gada saimnieki ir patiešām uzrunājoši. Egils izvēlēts arī tāpēc, ka puisis ir Daces novadnieks un veiksmes gadījumā nenāktos braukt pie vīra pāri visai Latvijai.

"Īstenībā es ilgi šaubījos, vai man vajag tādu avantūru. Varbūt mans liktenis ir vienkārši būt vienai? To nekad nevar zināt," smejas Dace. Sieviete izlēmusi piekrist avantūrai ne jau tāpēc, ka šovs būtu viņas pēdējā cerība.

"Vienkārši vajag vīrieti, kuram rokas aug no pareizās vietas un kuram galva ir kārtībā. Un šovs ir iespēja atrast saimnieku - īstu vīrieti, kuram es varētu būt labā roka, tas, kas pastumj, vai tas, kas paslavē, cik labi sanāk, pat ja nemaz tik labi nesanāk. No sievietes jau daudz kas atkarīgs," spriež uzņēmīgā jaunā sieviete.

Arī Egilam viņa jau uzreiz steigusi pierādīt, ka spēj būt noderīga.

"Egils jau mums saka - nu, ko tad es jums te likšu darīt? Atpūtieties, relaksējieties. Trīs dienas pabaudiet laukus. Es atbildu, ka es tā nevaru. Es nevaru nosēdēt mierā! Es taču esmu atbraukusi kaut ko darīt, liec man kaut ko darīt," šova laikā atpūsties negrasās Dace.

Iespaids par Egilu Dacei izveidojies pat ļoti labs, tāpēc viņa ir gatava pacīnīties. "Kad izlēmu piedalīties, nodomāju - vismaz šova pēc. Es no kamerām nebaidos. Tagad jau man ir sajūta - tas vairs nav tikai šovs. Tur varētu būt kaut kas vairāk.

Negribu uzsvērt, ka tikai es un es tā labākā, bet, objektīvi skatoties, es kā saimniece esmu vispiemērotākā. Lauku darbi man nav jāmāca un jārāda - to visu esmu darījusi. Es varu arī ar traktoru braukt," par to, ka Egila sētā viņa būs īstā, nešaubās Dace.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!