Foto: DELFI
Gaidot Balvu pusē dzīvojošā saimnieka Egila Langovska līgavas izvēli, puiša mamma Brigita (mamma un dēls attēlā) atklāj – viņa dēla izvēli neietekmēs. Māmiņa ir tikai un vienīgi ieinteresēta tajā, lai dēls atrod jauku sieviņu, jo attiecību ziņā Egilam pēdējā laikā nav gājis diez ko spoži.

Brigita jau uzreiz var nomierināt skatītājus, kuri parasti uztraucas par to, ka saimnieki, kuri dzīvo kopā ar mammām, arī sirdsdāmu izvēlas pēc mammas patikšanas.

"Šajā saimniecībā nekas nenotiek mammas ietekmē, katrs darbojas par sevi. Katram ir brīva izvēle, kā veidot savu dzīvi un attiecības. Piemēram, jaunākais dēls iet uz Rīgu, meita dzīvo un strādā Balvos, atbrauc šeit pa brīvdienām.

Es neko nekomandēju, kā nu kurš pats izdomājis, tā arī notiek," sarunā ar DELFI Izklaidi atklāj Brigita. Dēla pieteikšanās šovam bijis pārsteigums gan mammai, gan pašam Egilam.

Sievas meklēšanas piedzīvojumiem Egilu pieteikuši draugi, un viņš par to uzzinājis tikai savas dzimšanas dienas priekšvakarā, kad saņēmis ziņu - būšot ciemiņi no Rīgas. "Egils man ziņo - mamm, zini kādi te ciemiņi uz dzimšanas dienu būs?" ar smaidu notikumus atceras saimnieka mamma.

Viņa šādu likteņa pavērsienu uztvērusi tikai un vienīgi pozitīvi. "Kur lai iepazīstas te, laukos, ar tām meitenēm? Viņa gados jau uz ballēm vairs tā neiet. Tur jaunākais dēls iet un saka - brālim tur vairs nav, ko darīt. Bet ko tad viņš te tā viens dzīvos? Lai izmēģina laimi šovā un iepazīst pasauli.

Es jau pati labprāt piekristu tādam šovam, ja man būtu viņa gadi," smejas Brigita. Skaisto un sakopto ģimenes saimniecību mamma pieticīgi dēvē par maziņu.

Naudiņu pelnot ar pienu un gaļu. Abi ar vīru esot šajā pusē ieradušies pirms vairāk kā 20 gadiem, lai reanimētu vīra vecāku mājas, kuras citādi būtu aizgājušas postā. Savulaik te nodzīvojuši gan viņas, gan vīra vecāki, nu laiks jaunajai paaudzei. Sieviete gan atzīstas - esot mazliet bail par to, vai atradīsies kāda meitene, kura gribēs dzīvot šajā nostūrī.

"Īsti neticu, ka kāda meitene no tālienes gribētu te dzīvot. Ja no blakus pagastiem, varbūt, bet meitenes no citām pilsētām... Baidos, ka viņām laukos varētu palikt garlaicīgi. Pati atceros, cik grūti bija pēc dzīves Bauskā pārcelties uz šejieni.

Man vajag sabiedrību un cilvēkus, pie tā biju pieradusi. Darbā bija visādi pasākumi, bet te jaunam cilvēkam var trūkt sabiedrības," spriež Brigita. Visas dēla izvēlētās meitenes viņai ļoti patikušas jau no paša sākuma, tāpēc nevarot būt ne runas par to, ka viņa varētu dēlam ieteikt sūtīt mājās vienu vai otru.

"Man pat ir žēl, ka meitenes pa vienai jāsūta mājās un jāizvēlas tikai vienu. Visi priecīgi satikušies, bet tām, kuras izbalso, tāds pārdzīvojums. Dēls pats teica, ka viņam bijis grūti jau pirmās divas Cinevillā izbalsot. Abas aizbraukušas raudādamas. Ka varētu visas paturēt, bet nevar," smejas mamma.

Viņa atklāj, ka Egilam ar attiecību veidošanu dzīvē īsti nav vedies - allaž pirmajā vietā bijis darbs. Un lauku faktors arī diez ko nepalīdzot attiecību veidošanā. "Pēc augstskolas pirmajā kursā visu laiku vajadzēja naudu pelnīt, viņš bija aizbraucis uz ārzemēm peļņā. Tad viņš pusgadu bija prom, tad atkal mācījās. Tad atkal aizbrauca uz diviem gadiem peļņā uz Vāciju. Tādas nopietnības jau nevar būt.

Senāk Egilam bija viena draudzene, lauku meitene. Viņai toreiz bija 17 gadu. Viņa aizgāja mācīties uz Rīgu un izvēlējās pilsētu. Viņai bija citi uzskati, viņam - citi. Meitene negribēja uz laukiem, jo līdz šim visu laiku bija nodzīvojusi laukos," dēla mīlas likstas atceras mamma.

Nu viņa ar interesi vēros, kā dēlam veiksies ar iepazīšanos šādā variantā. Vēros no maliņas.

"Nekādus padomus nedošu un viņa uzskatos nejaukšos. Ko dēls izvēlēsies, tā arī būs. Pati no maliņas visu noskatīšos, mani interesē, kādas būs beigas. Galu galā - visi šovi jau beidzas laimīgi - ceļojums, jaunas iepazīšanās un varbūt pat kāzas.

Liels prieks būs, ja dēlam izdosies atrast sievu. Pat ja šī meitene viņu ņem un aizved prom no laukiem - lai ved! Samazināsim saimniecību, viņi brauks ciemos. Es par to nepārdzīvoju," dēlam laimi vēl mamma.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!