Foto: Vida Press
Valstis pamazām izziņo savus pārstāvjus šī gada "Eirovīzijas" dziesmu konkursā, un arī Somija jau izraudzījusies savu mākslinieku – tas būs leģendārais deviņdesmito gadu elektroniskās mūzikas pionieris Darude jeb īstajā vārdā Ville Virtenens.

Somijas pārstāvis "Eirovīzijā", kas šogad notiks Telavivā, tika izziņots janvāra izskaņā. Kopā ar Darude uz skatuves kāps arī vokālists Sebastians Reimans (abi attēlā).

Tiesa, Darude un Sebastiana "eirodziesma" pagaidām nav izziņota. Somijā vispirms izvēlas mākslinieku, kurš valsti pārstāvēs starptautiskajā konkursā. Tad viņam jāsagatavo vairākas dziesmas, no kurām tiek izvēlēta labākā, un marta sākumā tiks pieņemts šis izšķirošais lēmums.

Slavas zenītā Darude gozējās deviņdesmitajos gados. Savukārt gadsimtu mijā plašu popularitāti un klausītāju mīlestību iemantoja skaņdarbs "Sandstorm", kuram laika gaitā arī tapuši neskaitāmi remiksi.

Somija "Eirovīzijā", kas norisinās kopš 1956. gada, debitēja 1961. gadā. Tikai vienu reizi šīs valsts pārstāvim izdevies plūkt uzvaras laurus muzikālajā sacīkstē. Tas notika 2006. gadā, kad konkursā triumfēja grupa "Lordi".


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!