Foto: Reuters/Scanpix

Janvārī Kalifornijas gubernatora amatu pametušais austriešu aktieris Arnolds Švarcenēgers tuvākajā laikā atgriezīsies kino, turklāt ļoti iespējams, ka "dzelzs Ārnija" triumfālā atgriešanās varētu būt leģendārās filmas Terminators turpinājumā, ziņo portāls Deadline.

Runas par Terminatora piekto filmu aizsākās šī gada februārī, kad par tās režisoru tika apstiprināts Taivānā dzimušais Džastins Lins, kurš popularitāti iemantojis, uzņemot divas filmas no kino sāgas The Fast and the Furious, taču tagad projekts ieguvis pavisam citus mērogus, kad savu līdzdalību apstiprinājis slavenais aktieris, lai gan naz ināms, kādā lomā viņš varētu filmētie, jo filmas scenārijs vēl nav uzrakstīts.

Tiesa, no politikas Švarcenēgers varbūt nemaz neatteiksies, jo ārvalstu medijos ir izskanējusi informācija, ka viņam ieteikts pacīnīties par Eiropas Padomes priekšsēdētāja jeb "Eiropas prezidenta" amatu.

Izklaides portāls Mango jau ziņoja, ka 15. februārī tiesības uz Terminatora franšīzi par 29,5 miljoniem dolāru tika pārdotas fondam Pacificor, kuram būs pienākums par katru jaunu filmu ar šo kino varoni kreditoriem izmaksāt pa pieciem miljoniem dolāru.

Pirmais Terminators, ko 1984. gadā uzņēma režisors Džeimss Kamerons, guva ļoti labus finansiālus panākumus un lieliskas kritiķu atsauksmes, bet Švarcenēgera izteiktā frāze "I'll be back" kļuvusi par vienu no izplatītākajiem citātiem no kino vēstures.

Arī otrā daļa Terminator 2: Judgement Day 1991. gadā izrādījās ļoti veiksmīga - ar 102 miljonu lielu budžetu tikai Ziemeļamerikā vien tā nopelnīja vairāk nekā 200 miljonus. Savukārt trešo daļu Terminator 3: Rise of the Machines uzņēma jau nevis Kamerons, bet Džonatans Mostovs, kas uzreiz ievērojami ietekmēja ieņēmumus.

Franšīzes ceturtā daļa Terminator Salvation bez Kamerona un Švarcenēgera, bet ar Kristianu Beilu galvenajā lomā iznāca 2009. gadā un noveda pie filmas producentu bankrota.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!