Foto: Publicitātes foto

Laikam kļūstot arvien nemīlīgākam, viena no iecienītākajām atpūtas alternatīvām ir kino baudīšana. Sarunā ar DELFI Izklaide savas visu laiku mīļākās, kā arī iecienītākās no šobrīd aktuālajām filmām un seriāliem iesaka Radio 101 ētera balss un dīdžejs Toms Grēviņš (attēlā).

No šobrīd aktuālajām filmām Grēviņš īpaši atzinīgi novērtē kinofestivālā Baltijas pērle šogad demonstrēto meistardarbu Moonrise Kingdom: "Režisora Vesa Andersena darbus esmu cienījis vienmēr, bet autora jaunā filma patiesi ir meistardarbs, kuru skatījos burtiski ar atvērtu muti."

Arī pirms neilga laika kinoteātros rādīto filmu Seeking a Friend for the End of The World dīdžejs atzīst kā vienu no labākajiem šī žanra piemēriem: "Šī filma ir romantisks, bet netipiski skumjš gabals par pasaules bojā eju ar pāris brīnišķīgiem aktieriem."

Kā trešo iecienītāko filmu no šobrīd aktuālajiem kinodarbiem Grēviņš iesaka režisora Valtera Sallesa darbu On the Road, kas skatītājus iepriecinās ar grezno noskaņu: "Lai arī filma ir stipri par garu un nekādi neatspoguļo Džeka Keruaka slavenākā romāna tempu un autora nepārtraukto domu plūdumu, to skatīties var gluži kā smukas pastkartes no daudz naivākiem laikiem!"

Tāpat dīdžejs iesaka noskatīties filmu World on a Wire, kas pārliecinoši ierindojusies visu laiku labāko redzēto filmu topā: "Šo Fasbindera klasisko TV filmu noskatījos salīdzinoši nesen un ik dienu to atceros un pārdomāju. Tā ir teju vienīgais zinātniskās fantastikas klasikas darbs, ko zinu, kurš ne par kapeiku nav novecojis."

Kā vienas no labākajām filmām, kas redzētas, Grēviņš min arī Private Parts un The Meaning of Life.

"Private Parts ir biogrāfiska filma par vienu no pasaules nozīmīgākajiem radio dīdžejiem, kurā galvenajā lomā ir pats stāsta vaininieks. Varat minēt, kāpēc man tā patīk!

Esmu arī piefiksējis, ka jaunā paaudze vairs neatceras Monty Python's skečus, kurus senos laikos rādīja arī mūsu platuma grādos. The Meaning of Life ir visvieglāk uztveramais "paitonu" lielgabals ar fantastisku humoru, kurš tik ļoti ir nepieciešams tik depresīvā rudenī, kā šobrīd," stāsta dīdžejs.

Jāpiebilst, ka Grēviņš ir iecienījis arī seriālus un no šobrīd aktuālajiem darbiem ētera personība iesaka noskatīties Last Resort: "Tas ir pilnīgi dulls militāristu gabals, kuram pat neatceros redzējis ko līdzīgu."

Kā gada labāko jauno komēdiju par cilvēcību dīdžejs vērtē nesen demonstrēt sākto seriālu Go On, ko var baudīt arī ģimenes lokā, savukārt kā krasi pretēja žanra piemēru Grēviņš min strauju skatītāju mīlestību iemantojušo Arrow.

"Lai gan Arrow ir pa ilgiem laikiem ASV seriālā pārvērsts smalks komikss, kurā netrūkst ātruma un notikumi attīstās milzu tempā, baidos, ka šī gan varētu nebūtu īstā skatāmviela ģimenes lokā," piebilst dīdžejs.

Kā savu visu laiku iecienītāko seriālu Grēviņš min populāro Bored to Death, kura tālākā filmēšana šobrīd gan pārtraukta: "Nesen noņemts no strīpas, superstilīgais Ņujorkas detektīvs par Džonatanu Eimsu jebkurā mirklī prasās pēc atkārtotas noskatīšanās."

Vēl viens dīdžeja seriālu favorīts ir The Saint: "Šeit tikpat labi varētu būt jebkurš britu 60. gadu spiegu seriāls. Tomēr The Saint savulaik saražots tādā daudzumā, ka to noskatīties nemaz nav iespējams, taču mazās devās ik pa laikam ko šādu gribas paskatīties."

Kā visu laiku labāko komēdijseriālu Grēviņš min Beavis and Butthead. "Pēc ilgas klusēšanas pagājušajā gadā divi lielākie ķēmi TV vēsturē atkal atgriezās ar jauniem nedarbiem, un joprojām neko rēcīgāku par šiem čaļiem un viņu domu gājienu neesmu zilajā ekrānā redzējis," priecājas Grēviņš.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!