Viens no lielākajiem britu online kinoteātriem Lovefilm saskaitījis, vidēji cik bieži vienas minūtes laikā smejas skatītāji, tādējādi nosakot visu laiku vissmieklīgāko komēdiju kinematogrāfa vēsturē.

Kā aprēķinājuši resursa darbinieki, visbiežāk skatītāji smejas filmas Lidmašīna! (Airpane!) skatīšanās laikā - vidēji katras 20 sekundes jeb trīs reizes minūtē.

1980. gadā uzņemtā Džima Abrahamsa un brāļu Cukeru parodija par katastrofu filmām savulaik izrādījās arī finansiāli ļoti ienesīga filma - ar 3,5 miljonu dolāru lielu budžetu tā pasaules kino nomā nopelnīja 83 miljonus.

Filmā Airplane! galvenajās lomās filmējušies aktieri Loids Bridžess, Leslijs Nīlsens, Roberts Heizs, Džūlija Hagertija, Pīters Greivzs un basketbolists Karims Abduls Džabars, un šobrīd tā tiek uzskatīta par īstu kulta klasiku.

"Rezultāts par vissmieklīgāko filmu ir nedaudz pārsteidzošs, jo mūsu resursa lietotāji balsošanā par vissmieklīgāko filmu bija atzinuši Braiena dzīvi. Tomēr pēc smieklu biežuma saskaitīšanās izrādījies, ka filmas Lidmašīna! skatītāji smejas gandrīz trīsreiz biežāk," rezultātus komentējusi Lovefilm redaktore Helēna Kaulija.

Visu laiku smieklīgāko filmu desmitnieks izskatās šādi (iekavās - vidēji cik reizes minūtē smejas attiecīgās filmas skatītāji):

1. Airplane! (3 reizes)

2. The Hangover (2,4 reizes)

3. The Naked Gun: From the Files of Police Squad! (2,3 reizes)

4. Superbad (1,9 reizes)

5. Borat (1,7 reizes)

6. Anchorman: The Legend of Ron Burgundy (1,6 reizes)

7. American Pie (1,5 reizes)

8. Bridesmaids (1,4 reizes)

9. Shaun of the Dead (1,3 reizes)

10. Monty Python's Life of Brian (1,2 reizes)

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!