Foto: F64

Turpinot rubriku, kurā pazīstami pašmāju ļaudis iesaka savas mīļākās filmas, latviešu mūziķis, jokdaris un ētera balss Roberts Gobziņš (attēlā) nosauc savus trīs mīļākos kino darbus, kuri viņam palikuši spilgti atmiņā.

"Pirmā filma, kas uzreiz nāk prātā, ir Tima Bērtona Lielā zivs (Big Fish). Šajā filmā ir pilnīgi viss, kas dzīvē nepieciešams - krāsas, pozitīvisms, piedzīvojumi un veselīga humora deva. Man, personīgi, ļoti patika," sarunā ar DELFI Izklaidi stāsta Gobziņš.

Roberta mīļāko filmu sarakstā ir arī 1984. gadā uzņemtā komēdija Top Secret!, kas veidota kā parodija par Otrā Pasaules kara spiegu filmām.

"Šajā komēdijā ir ļoti spilgti un paradoksāli joki. Tajā ir krietna deva humora, un domāju, ka jebkuram pēc noskatīšanās būs uzlabojusies oma," ir pārliecināts Gobziņš.

Mūziķis iecienījis dažāda žanra kino - gan drāmas, gan komēdijas, gan piedzīvojumu filmas. Viena no viņa mīļākajām romantiskajām filmām ir Sabrīna (Sabrina), kuru viņš pats dēvē par "riktīgu meiteņu filmu".

"Harisons Fords, kurš atveido galveno lomu, savā tēlā, manuprāt, ir lielisks. Un galvenā varone [angļu aktrise Džūlija Ormonda] ir ļoti skaista būtne.

Šī filma noteikti patiks visiem tiem, kuru sirdij tuva ir Parīze. Arī es pats šajā pilsētā vairākkārt esmu pabijis un neslēpšu, ka, iespējams, tieši tādēļ man šī filma patīk," savas domas atklāj Roberts.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!