Foto: Publicitātes foto

Otrdienas, 9. oktobra, pēcpusdienā šokējošs pārsteigums gaidīja seriāla UgunsGrēks skatītājus: smagu traumu šīs dienas sērijā piedzīvoja viens no iemīļotākajiem seriāla varoņiem - likstu vajātais dakteris Leons (attēlā pa labi).

Dakteris Leons, kuru atveido Dailes teātra aktieris Ģirts Ķesteris, ir viens no tiem varoņiem, kuru gaitām seriāla faniem iespēja sekot līdzi jau kopš tiem laikiem, kad UgunsGrēku vēl dēvēja par Neprāta cenu.

Šo gadu laikā skatītāji ar šausmām un līdzjūtību bijuši aculiecinieki tam, kā kāzu dienā iet bojā Leona līgava, bet pats dakteris zaudē redzi, tam, kā viņam uz rokām noasiņo cita mīlestība - Elizabete, un daudzām citām likstām, kas piemeklējuši mīlestības alkstošo dakteri.

Arī neilgi pēc UgunsGrēka atsākšanās pēc vasaras atvaļinājuma seriāla radošā komanda nolēmusi pārbaudīt skatītāju izturību - šoreiz nav cietusi kāda no Leona daudzajām liktenīgajām sievietēm, bet gan viņš pats.

Otrdien demonstrētajā sērijā UgunsGrēka mīļotājus gaidīja spraigi notikumi - Vadims bārmenim Gunāram lielījās ar pistoli, un, kā jau zināms, ja uz skatuves ir pistole, tai ir jāšauj.

Arī šis nebija izņēmums - Vadims, kurš kopā ar rokaspuišiem Leonu jau bija paguvis nedaudz iekaustīt kādā no iepriekšējām sērijām un salauzt drosmīgajam dakterim pāris ribas, vēl aizvien ir pārliecināts, ka viesnīcas lielākais siržu lauzējs satiekas ar Silviju, un savu godu un labas manieres nolēma aizstāvēt, raidot šāvienu Leonam mugurā.

Tiesa, kā liecina jau publicētās seriāla anotācijas, Leons pēc šāviena vēl turas pie dzīvības, bet viņa stāvoklis ir ļoti smags - te viņš nāk pie samaņas, te viņam apstājas sirdsdarbība.

Lai glābtu daktera dzīvību, viņam tiks veikta bīstama muguras operācija, un, kā šonedēļ vēsta izdevums Kas jauns, Leons pēc tās vairs nepamodīšoties.

TV3 pārstāvji gan pagaidām nekomentē, vai patiesi skatītājiem nāksies atvadīties no Leona, bet pats Ķesteris kādā intervijā nesen priecīgs paziņoja, ka, ja arī Leonam būs jāmirst, seriālā varēs turpināt darboties viņa dvīņubrālis Fēlikss.

Iespējams, ka vispriecīgākais par Leona nāvi būtu Dailes teātra galvenais režisors Dž.Dž. Džilindžers, kurš nesen izdevumam Kultūras Diena sūkstījās par Leona tēla ietekmi uz aktieri.

"Ķesteris bija brends. Tagad brends ir Leons. Protams, gadi seriālā ir atstājuši dziļas pēdas, viņam ir jāsaspringst, lai tiktu atpakaļ uz sliedēm. Es mīlu šo aktieri, cienu, bet man liekas, ka viņš iet bojā," septembra vidū atzina Džilindžers.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!