Foto: LETA
Pēc gandrīz septiņu gadu ilgas pauzes televīzijas ekrānos atkal varēs redzēt solīdā uzvalkā tērpto un smaidīgo kādreizējo dažādu humora šovu veidotāju un dalībnieku Viesturu Dūli (attēlā) – viņš no 6. februāra telekompānijā LNT vadīs jaunu diskusiju raidījumu.

Dūles jaunais projekts - sarunu šovs par izglītību Intelektuālā apokalipse. Būt vai nebūt - vairs nebūšot ar viņam ierasto ironijas devu, bet gan tieši un bez lavierēšanas pētīs, kādas ir Latvijas nākotnes izredzes, ja turpināsies politiskais farss, kas valstī, pēc raidījumu veidotāju domām, notiek tagad.

Kādreiz aktīvais televīzijas darbonis savam jaunajam projektam uzstādījis konkrētu uzdevumu - nevis tikai runāt, bet arī darīt visu, lai Latvijā tai jaunatnes daļai, kura alkst izaicināt sevi uz lieliem uzdevumiem, dotu iespējas attīstīt intelektu atbilstoši XXI gadsimta prasībām.

Dūle pats uzsvēris, ka "intelekts nav nedz faktu zināšana, nedz gudra runāšana - tā ir universāla personība, kas ir apveltīta ar spēju analizēt, just līdzi cilvēkiem, sadarboties, komunicēt, būt atbildīgam un mācēt sevi motivēt darāmajam".

Projekta Intelektuālā apokalipse. Būt vai nebūt komandā strādā desmit cilvēki, kuri jau vairāk nekā pusgadu kopā ar Dūli brīvprātīgi velta laiku tam, lai atrastu iespējas palīdzēt Latvijas jaunatnei sevi attīstīt, bet pirmo diskusija šova raidījumu skatītājiem būs iespēja redzēt no 6. februāra katru svētdienas vakaru pulksten 18.

Mango atgādina, ka šo septiņu gadu laikā, kopš bijušais producentu grupas Mēmais šovs vadītājs pametis televīziju, viņš vairākkārt mēģināja iekarot pašmāju mūzikas tirgu - pirms pāris gadiem viņš uz skatuves debitēja ar pseidonīmu Livingstons, bet aizvadītā gada martā viņš skatuves vārdu nomainīja uz Zuarrgs un jaunajā ampluā sniedza vairākus koncertus.

Tāpat pirms diviem gadiem Dūle kopā ar vairākiem desmitiem Latvijas mediju pārstāvjiem un sabiedrībā zināmiem māksliniekiem iesaistījās Creo fonda organizētajā Latvijas mediju forumā, kur notika diskusijas un tika meklēti risinājumi tam, kā kopīgi izmantot savu ietekmi Latvijas attīstībai, kā arī piedalījās Latvijas Institūta rīkotā diskusijā Latvijas tēls: Ko sakām, ja nav ko teikt?

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!