Foto: Kadrs no video
Vietējo entuziastu vadībā sestdien, 9. maijā, norisināsies "Karantīnas Eirovīzija", kurā tiks noskaidrota iecienītākā šī gada "Eirovīzijas" dziesma.

Par šo godu cīnīsies 12 konkursa dziesmas, ieskaitot Latvijas izraudzītās pārstāves Samantas Tīnas izpildīto "Still breathing".

Lai gan klasiski "Eirovīzijā" piedalās 26 dziesmas, šī pasākuma organizatori izraudzījušies vien 12 skaņdarbus, tā atvieglojot skatītāju izvēli un saīsinot vakara programmu, portālam "Delfi" skaidro pasākuma rīkotāji.

Pēc dziesmu noskatīšanās plānota sazināšanās video formātā ar astoņiem žūrijas dalībniekiem, kuri sniegs žūrijas vērtējumu un pārstāvēs astoņas apdzīvotas vietas Latvijā – Vestienu, Viļānus, Kolku, Priekuļus un citas.

Kā atzīst paši pasākuma rīkotāji, šī ir unikāla situācija, kad "Eirovīzijas" dziesmu konkurss nenotiek un skatītājiem tiek liegta iespēja izraudzīties savu favorītu, tāpēc uzskatījām, ka ir jārīkojas un jādod cilvēkiem šī iespēja. Šī arī būs pirmā reize, kad latvieši varēs balsot par "savējo", un varēsim pārliecināties par to, vai tā tiešām notiks.

Pasākumu vadīs Edgars Bāliņš un Rojs Rodžers, bet par muzikālām aktivitātēm rūpēsies dīdžejs Kārlis Ķilkuts. "Karantīnas Eirovīzijas" tiešraide norisināsies tiešsaistes platformā "twitch" (https://www.twitch.tv/kilkuts).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!