Foto: Publicitātes foto

Par seriāla Viņas melo labāk trešās sezonas naglu kļuvis Valmieras drāmas teātra aktrises Elīnas Vānes (attēlā) atveidotais Baibas tēls – vienkāršās lauku meitenes kārtējie izlēcieni ir galvenais sarunu temats seriāla fanu lokā. Pati lomas atveidotāja atzīstas – viņa šādu popularitāti nemaz nav vēlējusies.

Lai gan Elīna ir nopelniem bagāta aktrise, kuras kontā ir Spēlmaņu nakts balva kā labākajai aktrisei par Raudupietes lomu, tieši vulgārās Baibas loma seriālā viņu padarījusi īpaši plaši atpazīstamu visā Latvijā.

"Mēģinu nepievērst šai popularitātei uzmanību, jo galvenais darbs man ir teātrī. Seriāls ir mans otrais darbs. Pati sev to biju paredzējusi kā treniņu darbam kameru priekšā. Izvērtās par ko citu.

Man patīk seriāla scenārijs, baudu filmēšanas grupas sabiedrību. Tādas blaknes kā popularitāte nemaz nevēlējos, bet, iespējams, tās ir neizbēgamas," sarunā ar DELFI Izklaide stāsta aktrise.

Elīna gan cer, ka Baibas tēls viņai nepielips, kā tas nereti notiek ar aktieriem un viņu atveidotajiem seriālu varoņiem. "Ja tā notiks, tā būs katastrofa. Tiklīdz jutīšu, ka mani pārāk asociē ar Baibu, būs jāiet prom no seriāla.

No otras puses - atpazīstamība kā Baibai mani motivē teātrī strādāt vēl labāk un precīzāk, lai skatītāji manī ieraudzītu arī citus tēlus," spriež Elīna.

Aktrise uzskata, ka Baibas tēls skatītājiem iet pie sirds tā iemesla dēļ, ka šī varone atļaujas izdarīt to, ko citi visbiežāk vienkārši nodomā. "Baiba ir spilgta, jo rīkojas absolūti nenormāli. Piemēram, karš ar Martu (Evija Skulte) par vīrieti, kurā Baiba izliekas, ka ir stāvoklī. Tas spilgti atspoguļo sievietes totālāko izmisumu.

Baiba pievelk ar to, ka viņa atļauj jūtām ņemt vaļu. Ja viņai nepatīk brāļa brūte, tad viņa darīs visu, lai šī brūte no brāļa dzīves pazustu. Man ir ļoti jautri spēlēt Baibu, prieks, ka seriālā var uzvesties tā, kā dzīvē būtu kauns," smejas Vāne.

Lai gan Elīna teātrī jau nospēlējusi gana daudz lielu lomu, viņa atzīstas, ka pirmo reizi saskaras ar situāciju, kad arī ārpus darba tiek nosaukta sava tēla vārdā - par Baibu.

"Nav tā, ka man tas iet pie sirds. Mani pat nedaudz aizvaino, ja nezina manu īsto vārdu, bet sauc par Baibu," atzīstas aktrise. Ārpus ekrāna viņa turpina dzīvot savu Elīnas dzīvi, Baibas tēls tiek izslēgts, un to vajadzētu respektēt arī viņas talanta cienītājiem.

Aktrise pat nepieļauj, ka varētu iekļūt tādā situācijā, kad cilvēki viņai uz ielas sāk pārmest Baibas grēkus, līdzīgi kā tas savulaik gadījies vairākiem UgunsGrēka aktieriem, kuriem nācies reālajā dzīvē ciest par savu varoņu uzvedību.

"Protams, ir patīkami, ka bērni man prasa autogrāfus. Prieks, ka ar šādu tēlu man izdevies uzrunāt arī bērnus. Taču nevajag aizmirst, ka mēs esam aktieri. Tas ir darbs.

Ja kāds uz ielas man atļausies pārmest kaut ko seriāla varones sakarā, manī ieslēgsies Baibas varone un viņš dabūs pretī par deviņiem mēmiem! Dzīvē nav nekādas Baibas, ir tikai Elīna," ar veselīgu humoriņu par negaidītās popularitātes iespējamām sekām spriež aktrise.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!