Foto: DELFI

Aizvadītajā nedēļas nogalē notikušie Eirovīzijas nacionālās atlases Dziesma 2014 pusfināla koncerti satraukuši daudzu televīzijas skatītāju un populārās mūzikas interesentu prātus, un vienaldzīgi par notikušo nav palikuši arī nozares speciālisti.

Jau vēstīts, ka komponists Raimonds Pauls, kurš pats vēl nesen aktīvi bija iesaistījies jauno izpildītāju konkursa Jaunais vilnis organizēšanā, vērtējot Dziesma 2014 pusfināla dalībniekus, norādīja, ka uz lielās skatuves tomēr nevajadzētu laist ikvienu un atlasei būtu jānotiek daudz nopietnāk.

Arī televīzijas producente Žaklīna Cinovska, kura jau nesen nokaitināja Latvijas Televīzijas vadību un LTV valdes priekšsēdētāju Ivaru Belti ar saviem izteikumiem par Vecgada vakara pārraidi, publiski paudusi savu viedokli, kritiskus vārdus veltot izpildītāju sniegumam.

"Kas notiek ar tā saucamo mūsu Eirovīziju? Vai tik man tā šķiet, ka sajūta ir kā - kas grib, tas var nākt, kaut no ielas un kāpt uz skatuves?! Izņemot pāris mūsu profus, pārējie.... Nē, nu meitenes jau smukas, bet.... Vai kāds veic arī atlasi??

Vai arī visi, kas gribēja, tie sabiedriskajā TV arī tiek uz skatuves pabļaut. Piedošanu, par dziedāšanu to nenosaukt. ... Mēs tak esot dziedātāju tauta...???" savā Facebook profilā satraukti vēstījusi pieredzes bagātā TV producente.

Viņas sekotāju vidū ieraksts guvis lielu atsaucību un izraisījis aktīvas diskusijas - vairums Cinovskas draugu un paziņu atbalstījuši viņas viedokli un piekrituši kritiskajam vērtējumam.

Komentāros Cinovska atzinusi, ka vienīgais Eirovīzijas kandidāts, kurš izklausījies labi, bijis Dons, kā arī retoriski apjautājusies, cik slikti tad bijuši pārējie iesniegto dziesmu izpildītāji, ja pusfinālos redzamie bijuši labākie.

Producente kritizējusi ne tikai izpildītāju vokālās dotības, bet arī pašu pasākumu organizāciju, norādot, ka Latvijas Televīzijai tomēr būtu jāuzņemas atbildība par skatītājiem redzamo rezultātu.

"Cik izmaksātu atlasē viens "melnais mēģinājums dzīvajā priekš žūrijas? Lai skatītājiem "ausis trubiņā negrieztos". Cik izmaksātu sakarīgu tekstu uzrakstīšana vadītājiem? Ja tā būtu komerctelevīzija, tad viss skaidrs - jo briesmīgāk, jo vairāk visi cepas un reitingi gaisā.

Mani atkal Belte te apsūdzēs, ka es viņu saplacinu, bet tas IR televīzijas profesionalitātes trūkums - atlasē, uzstādījumā un parādīšanā. Mūziķi, izņemot paškritikas trūkumu, nav vainīgi, ka viņiem kāds ļauj palēkāt par LTV skatuvi," spriedusi Cinovska.

Diskusijā iesaistījusies arī žurnāliste un sabiedrisko attiecību speciāliste Antra Birzule, kura sajūtas, skatoties Eirovīziju, raksturojusi kā "sabiedrisko kaunu", bet citiem Cinovskas sekotājiem radās ideja pašiem dibināt grupu un nākamgad pieteikties atlasei.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!