Foto: LETA/Lauris Vīksne

Straujiem soļiem tuvojas starptautiskais dziesmu konkurss "Eirovīzija", kas maija vidū norisināsies Telavivā, Izraēlā. Konkursā par priekšnesumiem balso ne tikai skatītāji, bet tos arī vērtē starptautiska profesionāļu žūrija, un šonedēļ publiskots saraksts ar ļaudīm, kuriem tiks uzticēts šis atbildīgais uzdevums.

"Eirovīzijas" pusfināli šogad notiks 14. un 16. maijā, un tajos piedalīsies Eiropas Raidorganizāciju savienības (EBU) 41 valsts pārstāvji. Savukārt konkursa fināls notiks 18. maijā.

Visu priekšnesumu likteni attiecībā 50 pret 50 izšķirs skatītāju balsojums un žūrijas vērtējums. Žūrijā būs 205 pārstāvji, pa pieciem no katras dalībvalsts.

Otrdien, 30. aprīlī, portālā "Eurovision.tv" publiskotā informācija liecina, ka Latvijas nacionālās žūrijas priekšsēdētājs būs radio "Pieci.lv" mūzikas redaktors, dīdžejs un producents Rūdolfs Budze.

Tāpat arī Latvijas profesionāļu žūrijā būs mūziķis Zigfrīds Muktupāvels, pazīstamais mūzikas menedžmenta speciālists Aldis Hofmanis, konkursa "Supernova 2019" producente Ilze Jansone un dziedātāja Adriana Miglāne, kura arī šogad ar dziesmu "Scared of Love" izmēģināja spēkus "Supernovā", bet nekvalificējās finālam.

Žūrijas pārstāvjiem būs jāvērtē katra dalībnieka (izņemot savas valsts pārstāvja) vokāls, tas, kā priekšnesums izskatās uz skatuves, dziesmas kompozīcija un oriģinalitāte, kā arī viss priekšnesums kopumā.

Atgādinām, ka Latviju ar dziesmu "That Night" konkursā pārstāvēs grupa "Carousel". Muzikālā apvienība uz skatuves kāps otrajā pusfinālā 16. maijā un uzstāsies ar piekto kārtas numuru.

Skatītāji par priekšnesumiem varēs balsot pēc to izskanēšanas. Savukārt žūrija visus dalībniekus vērtēs dienu iepriekš, kad pirms pusfināliem un fināla notiks ģenerālmēģinājums ar tērpiem.

Katrā pusfinālā balsot varēs tikai to valstu skatītāji, kuru pārstāvji startēs pusfinālā. Tieši tas pats attiecas uz žūriju. Savukārt lielajā finālā balsos skatītāji un žūrija no 41 valsts. Pilns žūrijas saraksts apskatāms šeit.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!