Kāds vērīgs britu tūrists spējis atbildēt uz būtisko jautājumu, kas tik ilgi mocījis daudzus savvaļas dabas pētniekus: kurš ir spēcīgāks – haizivs vai krokodils? Izrādās, tas ir krokodils.

62 gadus vecais Pīters Džonss, ceļojot pa Kakadu nacionālo parku, kas atrodas Austrālijas ziemeļu - tropiskajā - daļā, kļuvis par liecinieku un nofilmējis patiešām episku cīņu.

Ar laivu braucot lejup pa Aligatoru upi, viņš krastā pamanījis kustību. Vīrietis piebraucis tuvāk un pamanījis, ka nāvējošā cīniņā saķērušies jūras krokodils un Austrālijas vēršhaizivs.

Bezbailīgo tūristu grupa gribējusi piekļūt tuvāk, taču kautrīgais krokodils lēni iepeldējis niedrēs, tiesa, savu tikko nogalināto upuri ne uz mirkli neizlaižot no mutes.

Pīters Džonss britu medijiem vēlāk stāstījis, ka daudzi tūristi viņa grupiņā bija pārbijušies, tomēr ziņkārība ņēmusi virsroku.

"Man pašam grūti spriest, cik lieli šie eksemplāri bija. Vienkārši man ne pārāk bieži savā dzīvē ir nācies salīdzināt krokodilu un haizivju izmērus. Tas tāpēc, ka tie ir ļoti reti sastopami dzīvnieki Kembridžšīras miestiņā, ko kurienes nāku," ironizējis Džonss.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!