Foto: Vida Press

"Bada spēļu" prīkvels, kas vedīs 64 gadu senā pagātnē pirms kinosāgas pirmsākumiem, ir tapšanas stadijā! Kā raksta "People", filmas uzņemšanu plānots uzsākt 2022. gadā, bet pie skatītājiem kinolente varētu nonākt 2023. gada nogalē vai 2024. gada sākumā.

Jaunā filma, gluži tāpat kā priekšgājējas, tiks balstīta rakstnieces Sūzenas Kolinsas 2020. gada romānā ar nosaukumu "The Ballad of Songbirds and Snakes". "Lionsgate" pārstāvis Džo Dreiks atklājis iespējamos pirmizrādes ceturkšņus, kā arī izteicies, ka darbi pirms uzņemšanas fāzē ("pre-production") rit uz priekšu ļoti, ļoti labi.

Arī "The Ballad of Songbirds and Snakes" notikumi norisinās "Bada spēļu" pasaulē, taču šoreiz aptuveni 64 gadus senā pagātnē pirms oriģinālās sāgas. Rakstnieces darbs seko pa pēdām 18 gadus vecajam Koriolānam Snovam, kurš kļuva par Panemas distopiskās nācijas tirānisko prezidentu un "Bada spēļu" sērijas galveno ļaundari.

Pirmajās četrās "Bada spēļu" filmās prezidentu Snovu atveidoja Holivudas zvaigzne Donalds Sazerlends. Tās sižets stāstīja par brutālajām bada spēlēm, kuru ietvaros ik gadu no katra valsts apgabala (kopā tie ir 12) tiek izlozēts viens zēns un meitene vecumā starp 12 un 18 gadiem, kuriem piespiedu kārtā tajās jāpiedalās. Lai izdzīvotu, dalībniekiem jāiznīcina pārējie – kamēr dzīvs paliks tikai viens.

Par jauno filmu un tās potenciālo nonākšanu uz kino ekrāniem "Lionsgate" aizsāka runas jau 2020. gada aprīlī. Toreiz "Entertainment Weekly" vēstīja, ka arī šo kinolenti režisēs Frensiss Lourenss, kuram franšīzes ietvaros iepriekš uzticēts lokomotīves vadītāja krēslā sēsties trīs no četrām reizēm. Savukārt aktieru sastāvs un konkrēts pirmizrādes datums pagaidām ir miglā tīti.

"Bada spēļu" filmas uz lielajiem ekrāniem iznāca laika posmā no 2012. līdz 2015. gadam, kopējiem ieņēmumiem pietuvojoties trīs miljardiem ASV dolāru.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!