Foto: Vida Press
Pēc ilgstošas slimības miris aktieris un akadēmiķis Klerenss Giljards, kurš pazīstams ar lomām tādos seriālos kā "Walker, Texas Ranger" un "Matlock", kā arī filmās "Die Hard" un "Top Gun". Ar ziņu par viņa aiziešanu dalījās Nevadas Universitāte Lasvegasā (UNLV), kurā Giljards bija kino un teātra profesors Mākslas koledžā.

Bagātajā un daudzveidīgajā karjerā, kas ilga vairāk nekā 30 gadus, Giljards guva panākumus kino pasaulē, televīzijā un arī uz skatuves. Filmu cienītājiem viņš, iespējams, ir vislabāk zināms ar Teo lomu 1988. gada filmā "Die Hard". Deviņdesmitajos gados Giljards bija pazīstama seja televīzijas ēterā, vispirms spēlējot privātdetektīvu Konrādu Makmāstersu juridiskajā drāmā "Matlock", bet viņa karjeru noteicošā lomā bija seriālā "Walker, Texas Ranger", kurā Giljards atveiodoja Džeimsu Trivetu.

"Kad mēs viņam jautājām, kā klājas, viņš ar prieku paziņoja, ka ir "Svētīts!" Bet mēs esam tie, kas tika svētīti būt viņa kolēģi un studenti tik daudzus gadus. Mēs jūs mīlam un jūs mums ļoti pietrūksiet, profesor G!" teikts universitātes izplatītajā paziņojumā.

Universitātes dekāne Nensija Dž. Ušere par Giljradu saka: "Viņš ļoti iedvesmoja studentus, tāpat kā visus, kas viņu pazina. Viņam bija daudz neparastu talantu, un viņš bija ārkārtīgi labi pazīstams universitātē, pateicoties viņa darbam un profesionālajiem sasniegumiem. Viņa dāsnums bija bezgalīgs – viņš vienmēr bija gatavs dot savu ieguldījumu projektos un izrādēs, cik vien tas bija iespējams. Mēs ar prieku un pateicību atceramies Klerensu par visu, ko viņš sniedza "Fine Arts College", UNLV kopienai un ar saviem iespaidīgajiem personīgajiem sasniegumiem visai pasaulei."

Paralēli akadēmiskajām nodarbēm Giljards strādāja arī par producentu un režisoru.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!