Foto: AFP/Scanpix/LETA

Apvienotās Karalistes valdība atbrīvos dažus ASV vadošos aktierus kā, piemēram, Toms Krūzs un viņu komandas no obligātās 14 dienu karantīnas, lai atjaunotu darbu pie Holivudas filmām, vēsta "Variety".

Šāds solis sperts pēc pagājušās nedēļas sarunas starp kultūras sekretāru Oliveru Doudenu un Tomu Krūzu par filmas "Neiespējamā misija 7" filmēšanas atsākšanu netālu no Londonas, "Warner Bros. Studios Leavesden".

Valdība piektdien, 3. jūlijā, publicēja valstu sarakstu, kuru pilsoņi drīkst ieceļot Anglijā bez došanās 14 dienu karantīnā, taču ASV starp tām nav (pilns saraksts pieejams šeit).

Doudens sacīja: "Pasaules lielākie kino grāvēji un augstas klases TV seriāli top Lielbritānijā. Mūsu radošums, kompetence un veiksmīgie nodokļu atvieglojumi mūsu ekrāna industrijai nozīmē, ka esam pieprasīta vieta pasaules kartē, kas savukārt pozitīvi ietekmē mūsu ekonomiku. Mēs vēlamies, lai industrija atkoptos, un atbrīvojam nozīmīgākos aktierus un komandas locekļus no karantīnas – tā ir daļa no mūsu apņemšanās atjaunot drošu filmēšanu."

Kā vēsta "Variety", atbrīvojums no karantīnas attiecas vienīgi uz aktieriem un filmēšanas komandām, kuras ierodas Anglijā. Citās Apvienotās Karalistes daļās darbojas citi noteikumi. No karantīnas atbrīvotajiem būs jādzīvo un jāstrādā aizsargātā "burbuļa" vidē divas nedēļas, ievērojot Covid-19 izplatības prevencijas pasākumus.

"Šodienas ārkārtīgi viesmīlīgās ziņas ir arī nepārprotama filmu industrijas un TV seriālu iekšējo ieguldījumu nozīmes atzīšana Apvienotās Karalistes ekonomikas sektora attīstībā. 2019. gadā sektora vērtība bija trīs miljardi Lielbritānijas mārciņu, un tam ir skaidra loma mūsu ekonomikas atveseļošanā pēc karantīnas blokādes," paudis Lielbritānijas filmu komisijas izpilddirektors Adrians Vūtons.

Darbs pie filmas "Neiespējamā misija 7" tika pārtraukts februāra beigās, tāpēc iepriekš plānotā pirmizrāde 2021. gada jūlijā pārcelta uz 2021. gada novembri.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!