Foto: AFP/Scanpix/LETA
Jaunās filmas "Brīnumsieviete 1984" pirmizrādes gaidās režisore Patija Dženkinsa atklājusi, ka viņai savulaik piedāvāts veidot arī supervaroņu filmu "Taisnības līga" ("Justice League"), kurā cita starpā redzami kadri no pamestās Skrundas militārās pilsētiņas.

Dženkinsa, runājot ar ārvalstu medijiem, atklājusi, ka "Warner Bros." piedāvājis viņai režisēt "Taisnības līgu", taču viņa šo piedāvājumu noraidījusi, jo filmā ir pārāk daudz varoņu, turklāt vēlas filmas veidošanā saglabāt pilnīgu radošo kontroli pār projektu.

"Man tiešām patīk tur strādājošie cilvēki, taču viņi vēlas savās filmās visu kontroli. Režisors tiek kontrolēts. Jā, tā notiek. Turklāt tas uzreiz ir redzams, ja režisors nevar īstenot savu redzējumu. Šajā gadījumā man bija iespaids, ka šie cilvēki dara pilnīgi citādāku darbu nekā es. Taču ar "Brīnumsievieti 1984", manuprāt, es izdarīju visu, ko gribēju."

Viņa arīdzan atklāja, ka pie "saviem supervaroņiem" nonāk caur filmām, nevis komiksiem. "Manī ir vēlme līdzināties filmām, ko es skatījos, kad biju bērns. Konkrētam noskaņojumam, kas valdīja tajos laikos. Vai tas ir jūtams, kad es filmēju? Es nezinu. Taču pretstatā citiem režisoriem mani tiešām neinteresē vairāki Visumi, turpinājumi un tādas lietas. Pagātnē man piedāvāja veidot "Taisnības līgu", taču mani tas nesaista. Pārāk daudz tēlu."

"Taisnības līga" nav pirmā supervaroņu filma, kuras veidošanu Dženkinsa noraidījusi. Viņai piedāvāja veidot arī "Marvel Studios" filmu "Tors: Tumsas karaļvalsts" ("Thor: The Dark World"), taču viņa neesot bijusi pārliecināta, ka spēs radīt lielisku filmu ar studijas piedāvāto scenāriju.

Filmas "Brīnumsieviete 1984" nonākšana uz ekrāniem paredzēta 2020. gada oktobrī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!