Foto: Vida Press

Mūsu iemīļotie britu aristokrāti un kalpotāji atgriežas! Lai gan daudzi "Dauntonas abatijas" nosaukumu asociē ar sešu sezonu seriālu, 2019. gadā izveidota kino filmas versija, kurai nu pienācis arī turpinājums. Līdz svinīgajam notikumam jāpaciešas nedaudz vairāk par pusgadu, jo "Dauntonas abatijas 2" pirmizrāde plānota ap Ziemassvētkiem.

Filmas pārstāvji preses relīzē informējuši, ka jaunajā kinolentē piedzīvosim atkalredzēšanos ar jau iemīļotajiem un labi zināmajiem aktieriem. Filmā piedalās liela daļa seriālā redzamo aktieru – Hjū Bonevils, Elizabete Makgoverna, Mišela Dokerija, Džims Kārters u.c. "Pamata sastāvam otrajā filmā pievienosies vēl Hjū Densijs, Laura Hedoka, Natālija Beja un Dominiks Vests," informē kinolentes komanda.

Šobrīd plānots, ka Dauntonā skatītāji atgriezīsies, sākot no 22. decembra.

2019. gada filma "Dauntonas abatija" ir turpinājums tāda paša nosaukuma populārajam britu televīzijas seriālam, kas bija skatāms no 2010. līdz 2015. gadam. Kroliju ģimene ar kalpiem atgriezās mājās, izņemot tos tēlus, kuri tikuši nogalināti seriālā. Stāsts turpinājās ap 1927. gadu, kad seriāls beidzās uz laimīgas nots, neviens netika ielikts cietumā un gaisā virmoja mīla. Taču scenārists, "Oskara" balvas ieguvējs Džulians Felovs sagatavoja dažas traģēdijas, kā arī jaunus tēlus. Starp citu, Felovam uzticēta arī turpinājuma scenārija rakstīšana.

Pirms turpinājuma ierašanās, atsvaidzināsim atmiņu ar 2019. gadā demonstrējiem notikumiem Dauntonā!

"Dauntonas abatijas" ieņēmumi bija vērā ņemami – tie sasniedza 230 miljonu ASV dolāru atzīmi (aptuveni 191 miljons eiro).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!