Foto: Vida Press

Dženifera Anistone jau gandrīz 30 gadus ir filmējusies komēdijas žanrā, sākot ar seriāla "Friends" atklāšanu 1994. gadā līdz viņas jaunākās "Netflix" filmas "Murder Mystery 2" iznākšanai (pirmizrādi piedzīvoja 2023. gada 31. martā). Un, lūk, pasauslavenā amerikāņu aktrise ir sākusi runāt par izaicinājumiem, ar kādiem komiķi saskaras mūsdienu izklaides industrijā. Viņas sacītais ir jāņem vērā, jo viņai ir bijusi tā lieliskā iespēja vērot to, kā mainījies komēdijas žanrs trīs gadu desmitu laikā. Vaicāsi, kāds ir galvenais secinājums? Pēc Anistones domām, komēdijas ir tik ļoti attīstījušās, ka mūsdienās ir grūti būt smieklīgam.

"Komēdijas žanrs ir attīstījies, filmas ir attīstījušās. Mūsdienās izklaides industrija ir kļuvusi ļoti sarežģīta ("tricky"), jo mums ir jābūt ļoti uzmanīgiem. Tas apgrūtina komiķu darbu, jo komēdijas skaistums ir tāds, ka mēs jokojam paši par sevi, izsmejam dzīvi," sacīja Anistone. "Agrāk varējām jokot par jebkādiem cilvēkiem, smieties par viņiem. Un runa bija par cilvēku izglītošanu par to, cik patiesībā cilvēki ir smieklīgi. Un tagad mums nav atļauts to darīt."

Savu sakāmo viņa papildināja, atklājot, ka tas, kas reiz cilvēkiem likās smieklīgs, vairs netiek uzskatīts par smieklīgu. Norādot, ka tad, kas seriāls "Draugi" tika rādīts deviņdesmitajos gados, tas cilvēkiem šķita pat pārāk smieklīgs, bet nu...

Kultūra ir mainījusies kopš "Draugi" debijas 1994. gadā

"Ir vesela paaudze cilvēku, kuri tagad atgriežas pie seriāla "Draugi" ("Friends") epizodēm un uzskata, ka tas ir aizvainojošs seriāls," piebilda Anistone. "Bija lietas, kas nekad nebija apzinātas, un citas... Labi, mums vajadzēja to rūpīgāk pārdomāt, bet es nedomāju, ka tolaik nebija tik izteikts jutīgums pret šo tēmu kā tas ir tagad."

Seriāla daudzveidības trūkums jau sen ir bijis karsts temats. Seriāla līdzautore Marta Kaufmane pagājušajā gadā par to pauda nožēlu. "Atzīt un pieņemt vainu nav viegli," Kaufmane sacīja "Los Angeles Times". "Ir sāpīgi skatīties uz sevi spogulī. Esmu apmulsusi, ka pirms 25 gadiem nezināju to labāk."

Anistone atklāja arī to, ka tā ir traģēdija, ka cilvēku jūtīgums pret jokiem, varētu būt iemesls, kāpēc pēdējos gados komēdiju filmu ir daudz mazāk, nekā agrāk."

Anistone secināja: "Visiem vajag smieklus! Pasaulei vajag humoru! Mēs nevaram uztvert sevi pārāk nopietni. Īpaši Amerikas Savienotajās Valstīs. Visi ir pārāk sašķelti."

Jaunākā Dženiferas Anistones komēdija

Adams Sandlers un Dženifera Anistone atgriežas, lai atkal iejustos Nika un Odrijas lomās. "Netflix" paziņojumā atklājis "Murder Mystery 2" sižetu: Niks un Odrija, nu jau pilnas slodzes detektīvi, cenšas izveidot savu privāto aģentūru, bet nonāk starptautiskas nolaupīšanas epicentrā, kad viņu draugs tiek nolaupīts paša greznajās kāzās. Filma jau ir pieejama straumēšanai vietnē "Netflix".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!