Foto: AFP/Scanpix/LETA
HBO seriālam "Pūķa nams" ir desmitiem miljonu skatītāju, taču aktrise Emīlija Klārka nav viena no tiem. Kāpēc? "Es vienkārši nevaru to izdarīt," viņa atzina intervijā "Variety's Matt Donnelly Variety Studio". "Tas ir tik dīvaini."

Klārka iemantoja populāritāti, pateicoties Dinerīsas Targārjenas lomai HBO seriālā "Troņu spēle", kurā aktrise atveidoja "pūķu māti" visas astoņas sezonas. "Pūķa nams", kas iznāca pērn un kļuva par vienu no visu laiku skatītākajiem HBO seriāliem, ir priekšstāsts seriālā "Troņu spēle" redzētajiem notikumiem un seko Dinerīsas senču dzīvēm. Bet, par spīti tam, ka jaunais seriāls ir par Targārjenu dzimtu, Klārka to nav skatījusies, raksta "Variety".

"Nē! Vai jūs varat [man piedot]?" Klārka, acīmredzami jūtoties neveikli, uzdeva pretjautājumu pēc tam, kad viņai jautāja, vai ir skatījusies seriālu par Targārjenu dzimtu. "Tas ir pārāk dīvaini. Esmu priecīga, ka tas notiek, un esmu sajūsmā par visām balvām, ko tas ieguvis. Bet es vienkārši nevaru to izdarīt. Tas ir pārāk jocīgi." Aktrise šo sajūtu pielīdzina aicinājumam uz tā gada klases salidojumu, kas nav viņas izlaiduma gads, tāpēc atzīst, ka vēlas no tā izvairīties.

Par savu sniegumu, atveidojot Dinerīsu Targārjenu, Klārka nominēta četrām "Emmy" balvām un trim Kritiķu izvēles balvām (Critics' Choice Award). Savukārt "Pūķa nams", kam pagaidām iznākusi viena sezona, arī pretendē uz vairākām kinoindustrijas balvām un nesen nominēta "Zelta globuss" nominācijā "Labākā drāma". Priekšstāsta pilotsēriju jau pirmajā vakarā noskatījās gandrīz 10 miljoni skatītāju, kļūstot par visvairāk skatīto sēriju visā HBO vēsturē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!