Foto: AP/Scanpix/LETA

"Marvel" jaunākais grāvējs "Eternals" veido supervaroņu franšīzes vēsturi, taču kino skatītāji Saūda Arābijā, Kuveitā un Katarā to nevarēs redzēt. Tās pirmizrāde šajās valstīts bija plānota 11. novembrī, bet nu potenciālā grāvēja iznākšana atcelta. "The Hollywood Reporter" un "Variety" citētie avoti apgalvo, ka tas, visticamāk, ir saistīts ar filmā iekļauto supervaroni geju.

"Marvel" filma "Eternals", kurā ir pirmais homoseksuālais MCU ("Marvel Cinematic Universe") supervaronis, ir aizliegta Saūda Arābijā un vairākās citās arābu valstīs pirms plānotās 11. novembra pirmizrādes visā Persijas līča reģionā. Šādas ziņas parādījās 4. novembrī, arīdzan uzsverot, ka tomēr Apvienotajos Arābu Emirātos filma joprojām ir iekļauta drīzumā gaidāmo filmu nosaukumu sarakstā.

Saskaņā ar "The Hollywood Reporter" teikto, 200 miljonu dolāru vērtā filma netiks izlaista Persijas līča reģiona valstīs pēc tam, kad tā tiks noņemta no vietējām vietnēm. Studija vēl nav komentējusi vai apstiprinājusi, taču avoti liecina, ka lēmums, visticamāk, pieņemts saistībā ar viendzimuma pāra iekļaušanu filmā un MCU pirmo supervaroni geju. Kādā no ainām Braiena Tairija atveidotais varonis un viņa vīrs Hāza Sleimana uz ekrāna redzami, kaislīgi skūpstoties. Tas iezīmē pirmo homoseksuālu cilvēku skūpstu "Marvel Cinematic Universe".

View this post on Instagram

A post shared by Eternals (@eternals)


Arābu pasaulē filmas, kas skar vai satur seksu, homoseksualitāti un reliģiskos jautājumus, regulāri tiek izgrieztas, lai tās atbilstu cenzūras noteikumiem. Bet šajā gadījumā, šķiet, "Disney" vai nu nevēlējās vai nevarēja veikt cenzoru pieprasītos labojumus, raksta "Variety".

Homoseksualitāte joprojām ir oficiāli nelikumīga visā līcī, un filmas, kas satur jebko, kas saistīts ar LGBTQ jautājumiem, bieži tiek izņemtas no repertuāra. Pagājušajā gadā "Pixar" "Onward" tika aizliegta visā Kuveitā, Omānā, Katarā un Saūda Arābijā, atsaucoties uz vienu rindiņu, kuras pamatā bija norāde uz lesbiešu attiecībām.

Režisore Hloja Žao vairākās intervijās paudusi savu vēlmi nemainīt filmu, kas nozīmē, ka šī ir pirmā reize, kad "Marvel Studios" filmā tiek demonstrēts viendzimuma pāris, un viena no vienīgajām reizēm, kad supervaroņu filmā ir iekļauts tituls "LGBTQ varonis".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!