Lai gan biogrāfiskā kinolente "The Eye of Tammy Faye" filmu un seriālu novērtēšanas platformā "Rotten Tomatoes" saņēmusi lielākoties pozitīvu skatītāju novērtējumu (79 procenti), tomēr kāds filmas stāstam tuvs cilvēks par to nav sajūsmā. Un tā ir Beikeru meita Tamija Sjū.

Nelaiķes Tamijas Fejas meita Tamija Sjū Beikere pirmajā intervijā pēc 17 gadiem atzīst, ka nebija sajūsmā, izdzirdot stāstu par biogrāfisko filmu, kuras režisors ir Maikls Šovolters. Intervijā laikrakstam "Today" Tamija Sjū apgalvo, ka viņa nav apmierināta ar Maikla Šovaltera filmu, kas citviet pasaulē iznāks jau pavisam drīz – šīs nedēļas nogalē.

"Tātad, kad es pirmo reizi ieraudzīju, ka viņi gatavojas uzņemt šo filmu, atklāti sakot, es nebiju par to priecīga," sacīja Tamija Sjū, piebilstot, ka nekad nav konsultējusies par viņas mātes dzīves daudzajām izdomātajām interpretācijām. "Manas dzīves laikā tas ir bijis ļoti izaicinoši, jo cilvēki ir veidojuši filmas, grāmatas, rakstus, televīzijas šovus, lugas, mūziklus un visādas citādas lietas par manu ģimeni."

Foto: Vida Press

Filmas "Tamijas Fejas acis" ("The Eye of Tammy Faye") pamatā ir 2000. gada dokumentālā filma ar tādu pašu nosaukumu. 20. gadsimta 70. un 80. gados Tamija Feja un viņas vīrs Džims Beikers no absolūti nekā izveidoja pasaulē lielāko reliģisko apraides tīklu. Cilvēki viņos ieklausījās un godāja par vēstījumiem, kas ietvēra tādas tēmas kā mīlestība, iekļaušana un labklājība. Liela daļa Tamiju Feju atminas kā sievieti ar unikālām skropstām, savdabīgu dziedāšanas talantu un vēlmi aptver visdažādāko profesiju un sabiedrības slāņu ļaudis, taču ilgi nebija jāgaida pirms finansiālas nepilnības, viltus sāncenši un skandāli nobrucināja viņu rūpīgi celto sapņu pili. Tamija Feja galu galā cieta no papildu zaudējumiem, ko radīja Džima skandāli, pirms 2007. gadā 65 gadu vecumā viņa devās mūžībā, neuzvarot cīņu ar resnās zarnas vēzi.


Taču neskatoties uz sākotnējo skepsi, meita Tamija tomēr kļuva par filmas daļu. Viņa ierakstīja vienu no savas mammas iecienītākajām dziesmām "Nepadodies", kas tiek atskaņota beigu titru laikā. Viņa sacīja, ka tas ir sapņu piepildījums, strādāt kopā ar seškārtējo "Grammy" balvas ieguvēju, producentu Deivu Kobu. "Kādu dienu es saņēmu īsziņu no Džesikas Časteinas, un viņa man jautāja, vai es vēlētos ierakstīt dziesmu filmai," tā Tamija Sjū.

Foto: Vida Press

Filmas galvenajā lomā ir 44 gadus vecā Džesika Časteina, kura atveido titulēto kristīgās televīzijas personību Tamiju Feju. Zelta globusa uzvarētāja iepriekš pastāstījusi portālam "People", kāpēc viņa uzņēmās šo lomu. "Es biju tik ļoti satriekta par viņu un viņas stāstu," viņa sacījusi. "Tas, ko es visvairāk mīlēju Tamijā, bija viņas spēja mīlēt. Viņa zināja, ko nozīmē nejusties svarīgai, un negribēja, lai kāds cits to piedzīvotu. Cilvēki vienmēr viņu padarīja par klaunu un sodīja par viņas vīra kļūdām – vēstures sievietes ir kļuvušas par vīriešus grēku izpirkšanas upuriem."

Tikmēr Tamijas Fejas vīru Džimu atveido aktieris Endrū Gārfīlds. Beikeriem kļūstot vecākiem, filmā aktieri pārvēršas teju līdz neatpazīšanai, liekot frizieriem un grima meistariem pamatīgi pasvīst. Lomas filmās atveido arī Čerija Džonsa un Vincents D'Onorfio.

Savu pirmizrādi Latvijā filma piedzīvos 2022. gada 28. janvārī!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!