Foto: Publicitātes foto
Pirms nedaudz vairāk nekā 20 gadiem mēs sekojām baltajam trusim, izvēlējāmies sarkano tableti un devāmies aizspogulijā — un ne kinopasaule, ne mēs paši vairs nebijām tādi kā agrāk! "The Matrix", kas iznāca nu jau tālajā 1999. gadā, nešaubīgi ir izturējusi laika pārbaudi, šobrīd pelnīti tiekot uzskatīta par vienu no visu laiku labākajām fantastikas filmām, kuras ietekme uz kino, popkultūru un daudzām citām jomām ir nenovērtējama (padomājiet kaut vai par to, cik bieži tiek izmantota "sarkanās un zilās tabletes" analoģija). Bet 2003. gadā iznākusī otrā un trešā daļa ievērojami paplašināja filmas pasauli, iepazīstinot mūs ar daudziem jauniem varoņiem un atklājot dažādas cilvēku un mašīnu cīņas šķautnes.

Ar aizturētu elpu gaidām, ko jaunu un interesantu mums piedāvās franšīzes ceturtā daļa, kuras pirmizrāde gaidāma 2021. gadā. Bet, kamēr gaidām jauno augšupielādi "Matriksā", ir iespēja nedaudz novēloti, bet ne mazāk entuziastiski nosvinēt filmas aizgājušo 20 gadu jubileju ar "The Matrix" triloģijas seansiem vislabākajā kvalitātē, kā triloģija to ir pelnījusi — visas trīs filmas ir "remāsterētas" 4K izšķirtspējā! Īpašos seansus piiedāvā "Kino Kults", "Acme Film Latvija" un k/t "Kino Citadele".

"Matrikss" ir leģendāra zinātniskās fantastikas kulta grāvējfilma. Hakeris Neo (Kianu Rīvss) kopā ar Trīsvienību (Kerija-Anna Mosa) un Morfeju (Lourenss Fišberns) mēģina atbrīvot cilvēci no mašīnu varas, kuras pārstāv nāvējošā programma — Aģents Smits (Hugo Vīvings).

"The Matrix" triloģijas īpašos seansus iespējams vērot k/t "Kino Citadele" auditorijā ISENSE. Visas filmas ir oriģinālvalodā ar subtitriem latviešu un krievu valodā:

  • "The Matrix" — 9., 10., 14., 25. un 27. oktobrī (biļetes pieejamas šeit)
  • "The Matrix Reloaded" — 16. un 21. oktobrī (biļetes drīzumā)
  • "The Matrix Revolutions" — 23. un 28. oktobrī (biļetes drīzumā)

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!