Foto: Vida Press

Kriss Roks šonedēļ publiski apstiprināja, ka ir noraidījis uzaicinājumu vadīt 2023. gada Kinoakadēmijas balvu pasniegšanas ceremoniju pēc tam, kad šī gada balvu pasniegšanas ceremonijā Vils Smits viņu iepļaukāja, ziņo "Deadline".

57 gadus vecais komiķis un aktieris to atklāja stāvizrādes komēdijas šova laikā, pajokojot, ka viņa atgriešanās "Oskara" ceremonijā būtu kā atgriešanās nozieguma vietā. Apspriežot uzņemšanas piedāvājumu, komiķis atsaucās uz 1995. gada slepkavības prāvu pret O. Dž. Simpsonu. Viņa bijušās sievas nogalināšana sākās ar to, ka itāļu restorānā tika atstātas brilles. Roks sacīja, ka atgriešanās pie "Oskara" pasniegšanas būtu tas pats, kas lūgt Nikolai Braunai Simpsonei "atgriezties uz restorānu".

Jau ziņojām, ka šī gada sākumā "Oskara" ceremonijas laikā komiķis Kriss Roks kādā brīdī visai neveikli pajokoja par Smita sievas Džadas Pinketas-Smitas skūto galvu (aktrisei ir reta slimība, kuras dēļ izkrīt mati), un jau pēc mirkļa saniknotais Smits metās uz skatuves un iecirta komiķim pamatīgu pļauku, pēc kā sekoja arī verbāls uzbrukums: "Neiedrošinies izrunāt manas sievas vārdu ar savu izp...o muti!" Kopš tā laika Vils ir divreiz atvainojies par šo incidentu, taču izskatās, ka Kriss vēl nav gatavs to visu aizmirst. Vils nebūs klātesošs ne ceremonijā, ne kādā Akadēmijas pasākumā turpmākos 10 gadus pēc tam, kad viņam tika uzstādīts aizliegums.

Kriss Roks, kas iepriekš vadīja "Oskara" balvu pasniegšanas ceremoniju 2005. un 2016. gadā, piebilda, ka viņš arī atteicās no iespējas piedalīties "Super Bowl" reklāmā pēc incidenta.

Akadēmija uz "Deadline" lūgumu sniegt komentārus neatbildēja. Tikai šā mēneša sākumā jaunais akadēmijas izpilddirektors Bils Krāmers atklāja, ka "Oskara" balvu pasniegšanas ceremonija negrasās atkārtoti izskatīt šo incidentu nākamā gada ceremonijā. "Mēs vēlamies virzīties uz priekšu un sarīkot "Oskaru", kas svin kino. Incidents ir pašlaik mūsu uzmanības centrā, taču patiesībā runa ir par virzību uz priekšu," sacīja Krāmers.

Lai gan šķiet, ka Roka akcijas kopš marta incidenta ir palielinājušās, Smita popularitāte ir "strauji kritusies", liecina "Q Scores" – populārs rādītājs šovbiznesā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!